Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 08.02.2012.
02:11
Kurir A

"Čedo, žalim što sam te krstio"

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je SPC nazvao "mutantom pogrešne politike, koja je uništila sve dobro u Srbiji", žestoko je razljutio mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, koji ga je i uputio u svetu tajnu.

Mitropolit Amfilohije krstio je Čedomira Jovanovića u manastiru Ostrog
 

- Lično sam ga krstio u velikoj svetinji, manastiru Ostrog. Sećam se, već je bio politički stasao. Ne morate da mi pričate šta je rekao, već sam sve pročitao. Mogu samo da mu poručim sledeće: "Krstiš vuka, a onda ti taj vuk ode u goru!" - rekao je mitropolit Amfilohije.

Prethodno je Jovanović na sednici Pokrajinskog odbora LDP u Novom Sadu, osvrćući se na nedavni sukob između gradonačelnika Igora Pavličića i Eparhije bačke, kritikovao Crkvu i, osim što ju je uporedio s mutantom, rekao:
 

- Hvala vam što gradonačelnika Novog Sada niste bacili u Dunav.

Mitropolitu ovo nije prvi put da javno izrazi kajanje što je Jovanovića uveo u carstvo Božje. Još pre pet godina uvideo je svoju grešku i zažalio što je krstio lidera LDP.
 

- Žao mi je što sam u manastiru Ostrog krstio Čedomira Jovanovića. Da sam znao da se na njega neće primiti pečat Božji, ne bih ga krstio u vreme kad smo se pištaljkama borili protiv pokojnog Slobodana Miloševića. Tada sam rekao da krstimo čoveka, a ne minđušu, koju Jovanović nije želeo da skine ni tokom ceremonije krštenja. Danas shvatam da smo, ipak, krstili minđušu, a ne čoveka - rekao je tada Amfilohije, objašnjavajući da je Jovanovića upoznao na studentskim demonstracijama 1996/1997.

Inače, Amfilohije je tada Jovanoviću zamerio zbog rečenice da se "u budućnost ne ide s tamjanom, nego računarima".
 

- Kad mi je otac Joil rekao: "Šta ćemo sa ovim mladićem, kako da ga krstimo, neće da skine minđušu", rekao sam mu da ne krštava minđušu, nego čoveka, koji će, kad se krsti, i sam shvatiti da mu minđuša ne treba. Sad kažem ocu Joilu: "Izgleda da mi minđušu krstismo".

- Ali Bog da dade zdravlje, mudrost i spasenje i našem Čedi. Nije samo on u iskušenju. Nadam se da će kod nas, a i šire, preovladati pravi odnos prema tehnologiji, jer su njom porobljeni i oni koji je proizvode - kazao je mitropolit Amfilohije.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 03:05
Mora da je drzao prekrstene prste iza ledja dok ste ga krstili Niste vi krivi, Nego SOTONA uzima razlicite oblike !
Sreda 08.02.2012. 03:17
Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke,a nase Age i Begovi nam zasedose na vrat. Pobedismo Nemce i Bugare,a nase ulizice nam slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo- ne treba nama neprijatelj sa strane,lakeji ce upropastiti i opoganiti sve Knjiga o Milutinu Danko Popovic
Sreda 08.02.2012. 05:10
Cedi prasku nista nije sveto jer nije Srbin ! Beli prasak ga vodi u haos!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online