Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 03.02.2012.
13:13

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Mraz pomirio Srbe i Kfor

Ceo severni Kosmet je blokiran: sa juga Kforom i Albancima, a sa severa i zapada snežnim nanosima. Najteže je žilama kucavicama, pravcima Raška - Tresava - Leposavić i Novi Pazar - Rogozna - Izvor - Zvečan.

 Na Rogozni je više od metar snega, put nije čišćen, pa se retko ko usuđuje da krene ovom deonicom. Slično je i na pravcu Raška - Tresava - Leposavić gde je put samo delimično asfaltiran, uzak je i strm, uz to i klizav, pa njime prolaze samo oni koji moraju. Nekoliko putničkih vozila i autobusa već je sletalo s kolovoza, srećom, bez težih posledica.

ZAMENILI PUŠKE LOPATAMA: Pripadnici Kfora u Prištini



Ipak, život, i po ovom kijametu, funkcioniše. - Putuje samo ko mora, a namirnice, gorivo i drugo dobijamo terenskim vozilima i kombijima koji se probijaju alternativnim pravcem iznad punkta u Jarinju. Srećom, Kfor nije izlazio da, kao što je ranije činio, ovu deonicu zatvori. Ne znam kako bi se sa tom silom nosili po ovom ledu i mrazu. Verujem da ni njima nije do čarki u ovako teškim zimskim uslovima - kaže Milutin Stefanović, predsednik MZ Lešak.

On naglašava da je Srbima sa severa najvažnije da prežive do proleća, kasnije će sve biti lakše. Nevolja su i stalne restrikcije struje iz Srbije.


- Svetlo imamo obično dva sata dnevno. Bolje je i to nego da potpuno ostanemo bez struje. Škole vrtići i fakulteti rade, toplo je zato što smo nabavili jake agregate koji pokreću pumpe u toplanama - kaže Dragiša Dobrić, potpredsednik opštine Zvečan.
Muka je velika otići do Kosovske Mitrovice na ispit i vratiti se do Raške.


- Trenutno se nekako provlačimo zamrznutim seoskim putem iznad punkta u Jarinju, desi se da po sat vremena čekamo da se gužva raščisti. Ipak, život ide dalje, preživećemo mi i ovo. Ako Kfor pokuša sa nekim blokadama, suprotstavićemo im se kao i do sada - ističe Marina Paunović iz Raške, student medicine.

Autobusom i vozom


Kosmet-prevoz ima tri dnevna polaska za Beograd, a Kolašin-prevoz iz Zubinog Potoka dva. Nikada se ne zna kada će autobusi krenuti, kuda će proći i kada će stići do destinacije. Nekima je spas i voz Kraljevo-Zvečan, koji tri puta dnevno, s malim brojem vagona, saobraća na ovoj relaciji.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2012. 13:52
Čovek je čovek. Svaka druga kvalifikacija je pogrešna!
Petak 03.02.2012. 19:47
Svima je tesko,pa ni vojnici NATO pakta ne mogu stajati po ovakvom vremenu napolje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online