Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.01.2012.
16:11
Beta A

Dačić: Kakav JSO, to je prošlost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas je najodlučnije negirao da će u Žandarmeriji biti formiran poseban odred, nalik rasformiranoj Jedinica za specijalne operacije (JSO).

Ministar unutrašnjih poslova: Ministar unutrašnjih poslova
 

Ministar je ocenio da je to apsolutna politizacija "nečega što ne postoji kao problem".

"Nema jedinice u kojoj se ne zna ko komanduje. Ne mogu više da odgovaram na te gluposti. Kakav novi JSO, gde vi živite!? Dovedite se u 2012. godinu! Šta će to meni, pored ovolike popularnosti!?", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, gde je predstavljeno istraživanje javnog mnjenja po kojem je policija najpopularnija državna institucija.

Dačić je upitao i protiv koga bi ta jedinica bila upotrebljena i rekao da su lični sukobi u policiji drugo pitanje.

"Da neću ja da se obračunavam sa protivnicima? Pa kakav JSO, pa kako vas nije sramota da me to pitate!? Nisam ja izmislio Žandarmeriju, nego Dušan Mihajlović. A 2005. godine su uvedene specijalne čete u Žandarmeriji", rekao je Dačić.

Dačić je objasnio da će novom sistematizacijom MUP biti uvedena koordinacija specijalnih četa i da u Žandarmeriji postoje četiri odreda, od kojih svaki ima specijalne čete sa 100 do 120 ljudi.

"Da li da postreljamo one koji su bili u JSO? Što to nisu uradili Dragan Jočić ili Mihajlović, nego ste se mene setili? Kako vas nije sramota!? JSO je postojao i u vreme Vlade Zorana Đinđića i rasformiran je nakon njegovog ubistva", rekao je Dačić.

Ministar je podsetio da u Protivterorističkoj jedinici rade bivši pripadnici JSO i upitao novinare zašto tada nisu pokrenuli tu temu.

"Ti ljudi daju život za Srbiju", ocenio je Dačić.

Dačić je ukazao da je sistematizacija radnih mesta u MUP tajna, te je MUP nije dostavio ni Evropskoj uniji, koja je to zahtevala.

"Da li ste nekada pročitali sistematizaciju američkog FBI-a? Da li da objavimo spiskove prikrivenih islednika u novinama ili da BIA da spisak svojih saradnika? Javnost je informisana o svemu što treba da zna, i nije dobro da se dokumenta sa oznakom tajnosti pojavljuju u javnosti", rekao je Dačić.

Ministar je naveo da je JSO "stvar prošlosti" i podsetio da je to bila tajna jedinica u okviru Državne bezbednosti, dok je Žandarmerija deo javne bezbednosti.

Petak 27.01.2012. 08:13
Dačić je nešto uspaničen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online