Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.01.2012.
09:10 >> 11:46h
Beta A

Sneg otežava saobraćaj u većem delu Srbije

Obilne snežne padavine, koje su jutros zahvatile prvo zahvatile istočne, pa zapadne i centralne krajeve Srbije, kao i Beograd, otežavaju drumski saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Foto:Ilustracija

Na području Knjaževca, Majdanpeka, Negotina i Klokočevca snežne padavine su slabe do umerenm pa na putevima prvog prioriteta, na prevojima i u višim predelima, snega ima na kolovozu od dva do četiri centimetara.

Na regionalnom putu Gornji Milanovac-Požega preko Gojne Gore jutros je zbog snega obustavljen saobraćaj, a vozila se kreću samo do varošice Kamenica, izjavio je otpravnik na autobuskoj stanici Milutin Gačić. Tako autobusi jutros nisu mogli da dođu do Donjih Branetića i Sinoševića, zbog čega đaci neće danas stići u školu.

U suvoborskom kraju najteže je u Koštunićima i Brajićima, zbog čega je autobus iz Pranjana za Gornji Milanovac morao da ide alternativnim putem preko Leušića, jer se na kolovozu nalaze veliki smetovi. 

Vozač autobusa Ivan Talović, koji je u Gornji Milanovac iz Pranjana stigao sa zakašnjenjem od 30 minuta agenciji Beta je rekao da je u Brezni sleteo kamion koji čisti sneg i da je to razlog što su putevi neprophodni.

Sneg promenljivog intenziteta pada na Kopaoniku zbog čega je na prilazu iz pravca Brusa kod prevoja Jaram kolovoz sužen zbog pojačanog vetra. Saobraćaj na ovoj deonici dodatno otežavaju niska
oblačnost i magla.

Sneg umerenog inteziteta pada i u zapadnim krajevima Srbije. Snega u

Bez struje veliki broj sela u opštini Prijepolje

 

Dva dalekovoda u opštini Prijepolje od noćas su bez napona pa je u prekidu snabdevanje strujom velikog broja sela. Uzrok havarija je obilni sneg koji od juče pada u tom delu Srbije. Ekipe Elektrodistribucije su već na terenu i rade na lociranju kvarova. Tokom noći u prijepoljskoj opštini napadalo je dvadesetak centimetara novog snega. Na magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano i sa povećanim rizikom, rekla je rukovodilac službe održavanja u pogonu "Puteva" Edina Džinović.

raskvašenom stanju ima na drumovima koji vode preko Zlatibora, Kadinjače, Tare, Mokre Gore, na svim putevima područja Valjeva, Kragujevca, Užica, Nove Varoši i

Prijepolja.

Preko prevoja i na usponima, saobraćajna policije kontroliše vozila i ona koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, odnosno lance, isključuje iz saobraćaja.

Na području Ivanjice pada jak sneg kojeg na kolovozu u nižim predelima ima do pet, a u višim i do 20 centimetara.

U ostalim krajevima Srbije u nižim predelima kolovozi su mokri, ili pod raskvašenim snegom dok u planinskim predelima Vranja, Leskovca, Novog Pazara, Tutina i Raške ima snega na kolovozu. Kamionima sa prikolicom i šleprima zabranjen je saobraćaj na celom području Užica, kao i na svim putevima drugog pririteta područja Ivanjice.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

U Sjenici prekid nastave zbog snega

Krizni štab Opštine Sjenice odlučio je danas da nastava u svim seoskim školama, zbog velikih nanosa snega, bude obustavljena do ponedeljka, 30. januara. Tokom protekle noći na pešterskoj visoravni palo je još 80 centimetara snega, zbog čega su mnogi lokalni putevi ponovo neprohodni. Na teritoriji Sjenice početkom meseca je zbog snega bilo proglašeno vanredno stanje.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online