Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.12.2011.
02:46
Beta A

Busek: Tadić ne može na dve stolice

Koordinator Inicijative za saradnju u jugoistočnoj Evropi Erhard Busek ocenio je da su "Kosovo i put ka EU dva nepovezana procesa", navodeći da "srpski političari o tome drugačije govore u inostranstvu, a drugačije kod kuće".

Srpski političari jedno pričaju strancima a drugo Srbiji: Erhard Busek

"Dačić jedno priča danas, a već sutradan drugo. Što se tiče Tadića, tu takođe postoji problem. Gleda na EU kao pravac veoma usko. A onda, priča i kako ima razne opcije sa Kinom, Rusijom... Ne može se sedeti na dve stolice istovremeno", poručio je Busek za "Blic", komentarišući izjave vodećih srpskih političara da je EU tražila od Srbije da prizna Kosovo.

On je dodao da je "ići u Uniju jedna stvar, a druga je braniti srpske interese na Kosovu".

"Mislim da bi srpske političare trebalo testirati na realnost", istakao je Busek.

Kandidatura zavisi i od predizborne kampanje?

Upitan da li se i dalje zalaže za ideju o podeli Kosova, Busek je rekao da se on nije za to zalagao, već da je od njega "traženo da tu ideju predloži da bi se pokrenula diskusija".

"Podela KiM ne bi bila dobar primer za ostale zemlje u okruženju, jer ona može da utiče na granice susednih država", naveo je Busek.

On je izrazio uverenje da će Srbija u martu dobiti kandidaturu ukoliko situacija na Kosovu bude stabilna. "Međutim, politika je nepredvidiva i u njoj se dešavaju razne stvari. U Srbiji je u toku izborna kampanja i mnoge odluke zavisiće od nje", poručio je Busek.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.12.2011. 04:28
Treba ledja okrenuti EU I tacka.Sve dok ne poprave svoje pozicije I ne kazu OK Kosovo dio Srbije I idemo dalje.Vuk sit I ovce na broju.A Srbija bi malo trebala da vraca Srbe na KiM,I naravno da I'm pruzi adekvatnu zastitu.Ipak 300000 nije mali broj I to uz pomoc Rusije i Kine.Dosta bre vise shiptarskoga sranja.Krenite vise jednom u ofanzivu bre.
Ponedeljak 19.12.2011. 08:35
Da rezimiramo gospodine...Kosovo ste oteli i ZA SADA je vase....bicemo mudri i strpljivi i vraticemo ga za 150 godina....Turski kolaps smo cekali pola milenijuma...sacekacemo i vas posto ce biti dosta kraci....samo treba biti mudar i strpljiv i ne misliti da su nasi zivoti najbitniji u postojanju ove planete....neke sledece generacije ce to LEGITIMNO vratiti.....a svi mi kao i ovaj gospodin ce biti davna proslost....samo je vazno da ne kazemo DA otimacini i pljacki.....znaci NE i šlus...ma koliko se to svetskoj bagri ne dopadalo....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online