Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.11.2011.
10:19
Alo A

Rus poklanja zemlju Srbima

Nakon što je jedan broj Srba sa Kosova i Metohije zatražio azil od ruske vlade, javio se Moskovljanin koji želi da omogući jednoj srpskoj porodici da sagradi kuću na njegovom placu, nedaleko od ruske prestonice, prenose srpski mediji.

Deca na Kosovou ne znaju za drugu igru osim rata
 

Ovaj tridesetdvogodišnji Rus pročitao je u medijima da je, kako kaže, "pravoslavnoj braći" potrebna pomoć. Pošto u svojoj zemlji nije uspeo da dozna na koji način može da pomogne, odlučio je da se obrati našem listu.

Otac bi me podržao da je živ

Plac koji je Anton Solodov namenio srpskim porodicama, a na kom je ranije i sam planirao da sagradi kuću za svoju porodicu, nalazi se na oko 65 kilometara od Moskve, a nasledio ga je od svog oca, koji je umro. Kaže da nije dovoljno to što bi eventualno ruska vlada pomogla azilantima iz Srbije i da bi oni bez dodatne pomoći verovatno umrli od gladi.
- Platio bih i sve takse i dozvole koje su neophodne za izgradnju kuće i naravno da oni ne bi plaćali nikakvu stanarinu. Ukoliko bi se pokazalo da je ta porodica to zaslužila, ja sam spreman da ceo plac prebacim na njihovo ime. Siguran sam da bi me i moj pokojni otac u ovome podržao - navodi Solodov.

- Čitao sam vesti na internetu i video da je jednom delu srpskog naroda potrebna pomoć i da su je zatražili od ruske vlade. Razgovarao sam sa suprugom i složili smo se da bismo rado pomogli - počinje razgovor sa nama Anton Solodov, biznismen iz Moskve.


Iako živi skromnim životom, ovaj stručnjak za informacione tehnologije želi da pomogne Srbima čak i novčano. Kaže da je razgovarao i sa mnogim prijateljima, koji su takođe izrazili želju da pomognu. Ipak, skeptičan je kada se radi o slanju novca, jer nije siguran da će on dospeti u ruke onih kojima je zaista potreban. Kaže da će pomoći koliko može ukoliko neka porodica dođe u Rusiju.

- Imam plac nedaleko od Moskve! Voleo bih da pomognem, na primer, jednoj srpskoj porodici, kojoj je pomoć najpotrebnija. Nemam slobodnu kuću, ali bih rado dao taj svoj plac ljudima i pomogao im da eventualno izgrade svoju kuću na toj zemlji - kaže ovaj velikodušni Rus, inače i otac dvoje male dece.


Anton navodi i da se njegov narod jako brine zbog situacije u kojoj se nalaze Srbi u južnoj pokrajini i da on, kao i njegovi prijatelji, želi da pruži punu podršku našem narodu. On takođe veruje da bi ukoliko bi ugostio jednu srpsku porodicu, on značajno pomogao.


- Zato sam se obratio vašem listu. Voleo bih da preko vas uspem da pomognem onima kojima je to u vašoj zemlji najpotrebnije - na kraju nam je rekao Solodov.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 11:21
pozdrav bratu Soldatovu...
Utorak 22.11.2011. 11:44
Dragi komentatori: Zahtev za Rusko drzavljanstvo 21000 nase brace sa Kosova i te kako ima odjeka. Ruska javnost, putem 1 kana drzavna televizije je objavila i nove dovode o trgovini organa pod nosem mirovnih snaga. Okacicu ovde link, ako je kome potrebna pomoc prevoda, stojim mu na raspolaganju! http://www.1tv.ru/news/world/191453
Utorak 22.11.2011. 10:43
Изгледа да је модератор обрисао шиптарске провокаторе, па моји коментари звуче не везано са темом. Прим.аут.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online