Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 14.11.2011.
16:16
Beta A

SRS: Prijava protiv Tadića, Cvetkovića, Bogdanovića i Stefanovića

Srpska radikalna stranka zatražila je od Republičkog tužilaštva da pokrene krivični postupak protiv Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, Gorana Bogdanovića i Borislava Stefanovića. Prema njihovim rečima, oni su u procesu "prizanja nezavisnosti Kosova".

Na konferenciji za novinare u parlamentu, poslanik SRS-a Boris Aleksić je naveo da su oni prekršili Krivični zakonik i da su dogovorima s Prištinom ugrozili teritorijalnu celinu Srbije.

"Nije nam jasno zašto tužilaštvo nije reagovalo, jer je očigledno da se režim Borisa Tadića upustio u faktičko priznanje nezavisnosti Kosova", kazao je Aleksić.

On je naveo da je dogovor o carinskom pečatu, o kojem se govori u izveštaju vlade, sramota i da je skandalozno što vlast u Srbiji "falsifikuje" Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN "lažima" da taj dokument omogućava uspostavljanje carinskih prelaza na administrativnim prelazima na severu Kosova.

Prema njegovom mišljenju, Tadić, Cvetković, Bogdanović i Stefanović su prekršili član Krivičnog zakonika koji se odnosi na ugrožavanje teritorijalne celine.

Radikali, takođe, smatraju da je neodgovorna izjava predsednika Tadića da deklaracija o Kosovu nije potrebna, jer su poslanici i javnost dve nedelje čekali da ona stigne u parlament.

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović upitao je “čemu takvo zamajavanje poslanika” i naveo da su upravo poslanici vladajuće koalicije insistirali da Vlada Srbije dostavi parlamentu deklaraciju o kojoj bi se glasalo.

Martinović tvrdi da se tu radi o “drastičnom gaženju dostojanstva Skupštine Srbije i interesa pre svega srpskog naroda na severu Kosova i Metohije”.

On je dodao da je očigledno da vlast nema nikakvu politiku prema Kosovu i da je ono “balast” koga bi se najradije rešili, uoči 9. decembra kada Srbija treba da dobije status kandidta za članstvo u EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 16:23
10 miliona svedoka saradnika na sudjenuju ce biti, obezbedite video bim za prenos iz sudnice!!!
Ponedeljak 14.11.2011. 16:36
И за прикривање злочина нас Србима у Крајнини , Хрватској, БиХ, Космету и Србији.
Ponedeljak 14.11.2011. 16:34
Daj Boze i budite sigurni da BoTa i kompanije nedozvoljavaju da nam se Vojvoda ziv i zdrav vrati. Naroda na barikade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online