Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.11.2011.
13:29
Beta A

Normalizovana nastava u Banji Koviljači

U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, danas je normalizovana nastava, nakon prošlonedeljnog prekida koji je organizovan u znak protesta roditelja učenika, zbog velikog priliva azilanata u to mesto.

Vlada Srbije traži "adekvatne lokacije za smeštaj i organizovan prihvat azilanata", koji trenutno borave u tom turističkom mestu
 

Beogradskim medijima je rečeno u školi da su časovi počeli jutros u osam sati i da se nastava za učenike viših razreda odvija u punom obimu. Školu pohađa 419 učenika, od čega 227 u prepodnevnoj a 192 u popodnevnoj smeni. Tokom prošlonedeljnog bojkota nastave u školu nijednog dana protesta nije dolazilo više od deset odsto učenika.

Bojkot nastave učenika u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" započeo je 7. novembra, nakon što je dan ranije na protestu pred oko 2.000 građana, odlučeno da roditelji zbog "ugrožene bezbednosti decu ne puštaju u školu, sve dok država ne ponudi resenja za taj problem. Protest su sazvali građani nezadovoljni zbog učestalih incidenata stranih državljana, koji su kulminirali silovanjem britanske državljanke u parku u Banji Koviljači.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Komesarijata za izbeglice, kao i šef novoformirane komisije Vlade Srbije za rešenje problema azilanata u Banji Koviljači Rasim Ljajić u međuvremenu su razgovarali sa predstavnicima lokalne vlasti i ponudili odgovarajuća rešenja, što je rezultiralo vraćanjem osnovaca

Rasim Ljajić

u školske klupe.

"Obzirom da su najavljene konkretne akcije u cilju povećanja bezbednosti dece i samih građana, kao i izmeštanje stranih državljana, vraćeno je poverenje u državne institucije i odlučeno da se prekine bojkot nastave. Očekujemo da će najavljene mere biti brzo sprovedene, kako se građani ne bi morali ponovo samoorganizovati", navedeno je u saopštenju organizacionog odbora protesta.

Pooštravanje kontrole na granicama

Ljajić je najavio da će Vlada pronaći "adekvatne lokacije za smeštaj i organizovan

prihvat azilanata", koji trenutno borave u tom turističkom mestu. Ministar je rekao da će biti pooštrena kontrola na državnim granicama i tražiti da se ratifikuje sporazum o readmisiji sa Makedonijom.

"Pojačaćemo policijsku kontrolu i nadzor u Banji Koviljači, kako bi se vratio mir i

Pročitajte i:

* Niko od 6.000 uhvaćenih migranata kod Vranja ne želi azil

stabilnost u ovo mesto", obećao je Ljajić i dodao da će do naredne sednice Vlade Srbije, komisija na čijem je čelu, pripremiti celokupan izveštaj sa svim merama koje će nadležne državne institucije preduzeti za rešavanje problema u Banji Koviljači.

Prema podacima lokalne policije, van Centra za azil u Banji Koviljači koji ima 80 mesta, boravi više od 2.500 stranaca iz Afrike i Azije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 13:35
Najadekvatnije mesto za smestaj ovih nesrecnika je u njihovim maticnim drzavama. Ili ih prosledite vasim zapadnim sponzorima, jer su svakako zbog njihove pljacke morali da krenu trbuhom za hlebom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online