Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 14.11.2011.
10:11
Alo A

Zukorlić otvorio ''ambasadu'' u Švedskoj

Muftija Muamer Zukorlić proteklog je vikenda otvorio prvo diplomatsko predstavništvo svoje organizacije Narodno veće Sandžaka (NVS) u švedskom gradu Geteborgu kao deo šire strategije čiji je cilj internacionalizacija pitanja statusa ovog dela Srbije, saznaju beogradski mediji.

''Mi smo u svom proglasu za vraćanje autonomije Sandžaku najavili otvaranja predstavništava u Briselu i Vašingtonu kao najvažnijim centrima moći, na čemu intenzivno radimo, ali nam je izuzetno drago da su Bošnjaci Skandinavije preduhitrili naše napore i otvorili prvo predstavništvo ovde''. istakao je u pozdravnom govoru jedan od Zukorlićevih najbližih saradnika Sead Šaćirović, a prenosi ''Alo''.

Dobio ''predstavništvo'' u Švedskoj: Muamer Zukorlić

U ovoj manifestaciji, kako izveštavaju sarajevski mediji, učešće je uzeo i Zukorlić, koji je održao predavanje o aktuelnim pitanjima Bošnjaka na Balkanu.


Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić izjavio je za beogradski list da je Zukorlić već prisvojio deo džamija u Beču i da se na sve načine trudi da proširi svoj uticaj.


''On se trudi da parira Miloradu Dodiku za sve što ovaj radi u Bosni i Hercegovini. Ipak, mislim da mu narod u Sandžaku neće dati poverenje zato što ima dve ozbiljne političke alternative u aktuelnim ministrima Sulejmanu Ugljaninu i Rasimu Ljajiću i njihovim strankama. Uveren sam da je narodu do mira, a ne do nemira'', kazao je Jusufspahić.

Ministar za rad i socijalna pitanja i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim ljajić rekao je za ''Alo'' da sve to što radi Zukorlić niko kod nas i u svetu ne priznaje.


''Evo, to sad prvi put čujem. Ma niko to ni u Srbiji ni u međunarodnoj zajednici ne priznaje. Šta drugo da kažem sem da se radi o papirnatoj organizaciji i da sve to predstavlja deo njihovog političkog folklora'', rekao je Ljajić za taj list.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 10:24
И Шведска себе зове државом? Овако шта може дозволити само мафијашка банана држава.
Ponedeljak 14.11.2011. 10:33
Јасно се сада види зашто турски званичници пречесто бораве у Србији. Опет је председник Србије склопио договоре на штету Срба и Србије. Не треба потцењивати све ово, већ применити закон.
Ponedeljak 14.11.2011. 10:21
Ko cuva cipele.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online