Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.11.2011.
12:56
Beta A

"Ustav je brana za otimanje Kosova"

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je Ustav brana za otimanje Kosova, jer dok god važi ne može se ozakoniti jednostrano i protivpravno proglašenje nezavisne države Kosovo.

"Kada Ustav ne bi bio bitan, ne bi se zapadne sile ni jedan trenutak obazirale na stav Srbije o Kosovu. Ustav Srbije obavezuje svakog građanina zemlje, a posebno državne organe da Kosovo smatraju sastavnim i neotuđivim delom naše zemlje", istakao je Koštunica u izjavi agenciji Beta.

Ustav je čvrst temelj za izgradnju pravne države bez koje nema sigurne budućnosti: Vojislav Koštunica

Koštunica je ocenio da je Srbija pre pet godina, donošenjem novog Ustava, potvrdila istorijsku samosvest da se mora izgraditi pravno uređena država i sačuvati trajne vrednosti, tradicija i kulturni identitet srpskog naroda.

"Jednoglasnim usvajanjem Ustava u Skupštini Srbije i potvrdom naroda na slobodnom referendumu, pokazalo se da je Srbija tvrd orah i da su pogrešni planovi i očekivanja da će se Srbija pod spoljnim pritiscima odreći svoje teritorije koja joj pripada po međunarodnom pravu i Povelji UN", istakao je on.

Koštunica je ocenio da je posebno važno što Ustav omogućava razvoj zemlje, bez koga nije moguće obezbediti normalan život građana, a time i zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik DSS je ocenio da "činjenica da su svi narodni poslanici iz različitih političkih partija jednoglasno glasali za usvajanje Ustava i da je narod svojom slobodnom voljom glasao za donošenje Ustava, najbolje govori da je ovaj Ustav trajan i stabilan temelj za razvoj Srbije".

Utorak 08.11.2011. 13:04
Mnogi ga optuziju da je flegma, ali njegove emocije se jasno vide kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Jedini je koji zasluzuje da bude predsednik Srbije, od onih koji zaista mogu do tog mesta.
Utorak 08.11.2011. 13:10
Dosledan,istrajan,rodoljub i pravi čuvar svoje zemlje i svoga naroda.Veoma obavešten što je dokazao sada kada je prošlo mnogo godina.Do pobede zajedno sa Dverima.
Utorak 08.11.2011. 13:49
Jednom rece jedna zena ovde na portalu, (nijedna od dve "dame") da svakoga koga SAD i EU pohvali i preporuci kao dobru opciju za Srbiju treba izbegavati...ima pravo i slazem se sa njom. Dr. Kostunica NIKADA od njih nije bio pominjan niti pohvaljen ali je kod uvek ostao kao respektovan covek, politicar, licnost i patriota Srbije, i dan danas. Mirne i tihe reci njegove...nisu za ljude koji su navikli na batine i iskoriscavanje ali za ljude koji slusaju, Srbiju i njene licne interese. Ziveo Dr. Kostunice pa makar bili opet jedno malo pleme Srba...ali Srba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online