Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 01.11.2011.
19:08
B92 A

Zapisnik Odbora za bezbednost bez detalja o Jarinju?

U zapisniku sa prošle sednice skupštinskog Odbora za bezbednost, na kome se raspravljalo o incidentima na Jarinju, kada je ranjeno nekoliko osoba, nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o ovim događajima, prenose beogradski mediji.

Čeka se istina o incidentima na Jarinju
 

Kako navodi B92, iako nosu oznaku "strogo poverljivo", u zapisniku nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o događajima na prelazu Jarinje, koji su krajem septembra situaciju na severu Kosova doveli do usijanja. S jedne strane, bilo je kritika da su događaji na Jarinju interpretirani prema matrici NATO komande u Napulju.
 

S druge strane, ukazano je da se informacija prezentovana odboru bitno razlikuje od prikaza dešavanja u javnosti, i da državni zvaničnici u javnosti ne istupaju na bazi činjenica iznetih na sednici odbora.

Ukazano je i da je verzija događaja mnogo bliža izveštavanju stranih, nego domaćih medija i da priča prema kojoj se incident svodi na to da je Kfor pucao na nenaoružane Srbe predstavlja pojednostavljenu, delimičnu i neobjektivnu sliku stavrnih događaja.

Miroslav Markićević iz Nove Srbije kaže da građani i javnost treba da budu obavešteni o događajima na Jarinju, a ne da se dobija još jedna "državna tajna", a to je zapisnik u kome nema svega onoga što je bilo na spornoj sednici.

Predsednik Odbora za bezbednost Dušan Bajatović, međutim, misli da nisu ispunjeni proceduralni razlozi za novu javnu sednicu o ovom pitanju.

Opozicija i dalje insistira na objavljivanju pune istine šta se desilo na Jarinju. Po ovom pitanju saglasni su i LDP i DSS. Sednica skupštinskog Odbora za KiM pomerena je za sutra.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 20:47
Kako nas ova vlast laže i maže ,dok može ,a na izborima će da dobiju rezultata kakav ne očekuju !
Utorak 01.11.2011. 19:43
"Proceduralni razlozi" - Skupstinski Pajaci...
Sreda 02.11.2011. 06:16
Procurila je vest da zuti spremaju deklaraciju koju ce poturiti u Skupstinu na glasanje u kojoj se NECE TRAZITI OD MEDJUNARODNIH SNAGA DA POSTUJU REZOLUCIJU SB UN 1244. Ukoliko ta izdajnicka deklaracija prodje na glasanju,narodu jedino preostaje da udju u Skupstinu i golim rukama izbace copor sa vlasti,a ako ne,onda sve zasluzuju .Prava opozicija bi na vreme morala obavestit narod o jos jednoj izdaji i predvoditi proteste,a ukoliko tako ne ucine,oni su isti kao i ostala gamad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online