Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 31.10.2011.
15:10
Beta A

Izbeglička udruženja zatražila prijem kod Tadića

Predstavnici izbegličkih udruženja prognanih i izbeglih Srba iz Hrvatske zatražili su danas prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića pred ministarsku konferenciju koja će biti održana 7. novembra u Beogradu.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

Oni su najavili da će narednih pet dana svakodnevno tražiti prijem kod Tadića i saopštili da se protive usvajanju dokumenta na ministarskoj konferenciji kojim će biti poslata poruka da su imovinski problemi izbeglih rešeni, iako nisu.

"Imamo informacije da će se tom deklaracijom, verzijom koja će biti potpisana u Beogradu, poslati poruka da su naši imovinski problemi rešeni i da je ostalo još nešto socijalnih slučajeva koji će se rešsavati narednih godina", kazao je predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Prema njegovim rečima, u finalnom nacrtu "Zajedničke deklaracija za pronalaženje rešenja problema izbeglih i raseljenih lica" se ne pominje povratak oduzete imovine i stečenih prava izbeglih i prognanih iz Hrvatske i velikog broja drugih oštećenih građana.

"Zbog toga sadašnji nacrt deklaracije za nas nije prihvatljiv i on je suprotan našim

interesima", istakao je Linta i dodao da će dokument potpisati ministri spoljnih poslova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstavnici izbegličkih udruženja i zavičajnih klubova izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske zatražili su da predsednik Srbije podrži njihove zahteve i najavili da će dolaziti svaki dan do Predsedništva Srbije, "dokle god ih Tadić ne primi".

"Mi smo 19. oktobra preko pisarnice uputili zvaničan dopis predsedniku Tadiću da nas primi, prošlo je 15 dana, a to se nije dogodilo i odlučili smo da od danas, narednih pet dana, svaki dan dolazimo ispred zgrade Predsedništva Srbije i upućujemo novi dopis predsedniku", kazao je Linta.

Linta je istakao da od Tadića traže da ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ne potpiše sadašnji nacrt zajedničke deklaracije, jer je, kako je naveo, suprotan interesima oštećenih građana.

"Mislimo da je deklaracija prevara i postavljamo pitanje zašto Ministarstvo spoljnih poslova Srbije krije finalni nacrt punih mesec i po dana, ako je on u intersu pola miliona izbeglih Srba i 100.000 građana Srbije koji su oštećeni u svojim pravima koji su imali kuće, vikendice", istakao je Linta.

On je upitao zašto Jeremić odbija da pokaže taj dokument javnosti i da "kaže ljudima - ovo je u vašem interesu".

"Mi smo za politiku pomirenja prvi, ali tražimo nazad svoja prava", rekao je Linta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2011. 16:59
Прогнани Срби - 13. прасе. Нигде не припадају и свима представљају камен спотицања и кнедлу у грлу, а ускоро ће бити тачка на зиду.
Utorak 01.11.2011. 01:03
e našli su crkvu gde će da se mole
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online