Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 29.09.2011.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Kforovi "mirotvorci" pucaju u leđa

Među žiteljima Leška i Leposavića, na koje je Kfor pucao, bili su i Nebojša Radojčić i Aleksandar Radunović iz Leposavića, koji su teško ranjeni i oporavljaju se u mitrovačkoj bolnici.

Dvaput pogođen: Nebojša Radojčić

Obojici je bolje, a najteže ranjeni Radojčić za "Vesti" priča:


- Čim su zapucali legao sam na zemlju, ali me metak pogodio u nogu. Krvarenje je bilo jako, a rana prostrelna.

Nekoliko mladića ponelo me je ka bolničkim kolima. Dok su me nosili, kforovci su i dalje besomučno pucali, pa me je još jedan metak pogodio u stomak, a mladića koji me je nosio drugi metak pogodio je u vilicu.

Bio je to divljački napad na goloruki narod, pucali su na nas kao zveri.

Hvala bogu da sam preživeo, trpim jake bolove, ali mi nije žao što sam bio tamo da branim svoju kuću, svoju decu i svoj narod, ponosan sam zbog toga - kaže Aleksandar Radojčić.


Sa nešto lakšom povredom prošao je Aleksandar Radunović, koji je bojevim metkom pogođen u rame. I on kaže da niko ničim nije dao povoda vojnicima Kfora da zapucaju na masu naroda koja je bila okupljena u Jarinju.


- U toj masi bilo je puno žena i dece. Bežali smo, ali smo gledali telima da ih zaštitimo da ih ti zlikovci ne poubijaju. Pogođen sam dok sam bežao, pucali su nam mučki u leđa, ne mogu da verujem da su to ti takozvani mirotvorci - kaže Radunović.

Divljaci, teroristi, okupatori...

 

- Ovo je ogoljeni terorizam, čista okupacija! Pucati bez upozorenja u žene i decu na barikadama, koji su mirno protestovali, u vozilo hitne pomoći i u ranjene ljude, najteži je zločin zbog koga bi čelnici Kfora i Euleksa trebalo da odgovaraju u Hagu. Uz sve to srpski narod nazivaju najpogrdnijim imenima. Oni su divljaci, a ne mi koji se borimo za opstanak na svojoj rodnoj grudi - kaže Slobodan Virijević, profesor iz Leposavića.


Nakon krvavog pira u Jarinju, čelnici Kfora najpre su saopštili da su pucali šok-bombama i gumenim mecima, što je bila ortodoksna laž, a kada je iz Kosovske Mitrovice saopšteno da svi povređeni Srbi imaju prostrelne rane, da su iz njihovih tela izvađeni komadi kuršuma i da se jedan bori za život, izdali su novo saopštenje u kome su Srbe optužili za napad eksplozivnom napravom i ranjavanje četvorice vojnika Kfora što je bila još jedna ortodoksna laž.
 

Ralf Adamec

I portparol Kfora Ralf Adamec preksinoć je "sejao laži" na konferenciji za štampu u Prištini kada je rekao "da je jedno srpsko vozilo pokušalo da probije bodljikavu žicu i da je tom prilikom povređen jedan vojnik Kfora što je drugom vojniku bio razlog da ispali metak u vazduh, nakon čega je nastala pucnjava sa obe strane".

 

Kada je upitan koju municiju je Kfor koristio, Adamec je rekao da je to "bezbednosna tajna".


- Niko ih nije napao, niko nije ni pokušao da probije bodljikavu žicu! Pucali su mučki, iznenada, pravo u narod, pucali su nekoliko minuta, ko zna koliko su metaka ispalili!

 

Nema sumnje da su hteli da ubijaju, pravo je čudo kako niko nije poginuo. Ovo što su učinili Nemci i Amerikanci zločin je najgore vrste - objašnjava Milutin Stefanović, predsednik Mesne zajednice Lešak.


Miladin Kostić, medicinski tehničar iz Kosovske Mitrovice, svedoči o tome da su se vojnici Kfora ogrešili i o osnovne ratne norme.


- Pucali su i u ljude koji su išli ka sanitetskom vozilu, u kome sam bio. Nosili jednog teško povređenog. Zatim su pucali i u sanitetsko vozilo! Ne znam ko to još radi u svetu i kako da ih nazovem, a predstavljaju se kao mirovna misija .

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 14:00
Савезници шиптара заслужују да их ови трују дрогом.Како су се понашали према нашој деци вратиће им се стоструко горе.
Četvrtak 29.09.2011. 12:42
Daj ljudi prestanit... KFORci nisu imali bolju priliku da ikoriste Rtttt...tttt...t A sto posto Amerima se najlepse to svidjalo.... Za ovo nemora niko da ide na Elektricnu stolicu ili Gasnu komoru.... Ni inekcije sa otrovom...
Četvrtak 29.09.2011. 19:31
http://youtu.be/EfCieHgSWF8
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online