Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 14.09.2011.
16:14
Beta A

"Vojvodina je za Beograd kao dosadna muva"

Kad god se Beograd nađe pred opravdanim zahtevima Vojvodine, ponaša se kao da ga nervira zujanje muve: otera je ili udari, ocenio je u redakcijskom komentaru novosadski dnevni list na mađarskom jeziku "Mađar so".

Pogled na Novi Sad
 

"Samo se u jednoj balkanskoj krčmi može dogoditi tako nešto da bez znanja predsednika parlamenta, veče uoči sednice, jedan telefonski bekrija nazove poslanike i saopšti im da neće biti sednice zakazane za sutradan. A oni ovo, gotovo bez izuzetka, uzmu zdravo za gotovo i ostanu kod kuće", navodi list.

Sednica Skupštine Vojvodine, koja je bila zakazana za ponedeljak i na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima pokrajinske vlade na Predlog zakona o svojini, iznenada je otkazana, iako Vlada Vojvodine nije povukla amandmane i iako predsedništvo Skupštine Vojvodine nije otkazalo tu sednicu.

Saopšteno je da je sednica otkazana jer je u nedelju uveče "nepoznata osoba" telefonom zvala redom poslanike i saopštila im da sednice neće biti. Nakon toga, u ponedeljak su se u skupštini pojavili samo poslanici Saveza vojvođanskih Mađara i jedan poslanik Srpskog pokreta obnove.

U ponedeljak je takođe saopšteno da su predsednici vlada Srbije i pokrajine Mirko Cvetković i Bojan Pajtić, postigli dogovor oko usvajanja vojvođanskih amandmana.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.09.2011. 18:42
Ovo pokazuje ozbiljnost institucija u državi. Posle "telefonskih sednica vlade" sada je normalno da se narod zajebava sa državom.Da neko zove poslanike telefonom u oči sednice, to je sada poslanicima očigledno normalno i ako u Skupštini na spisku zaposlenih postoje kuriri. To su oni ljudi koji raznose zvanična pisma sa pečatom u originalu ili u daljim mestima primljenim na faks ali sa broja faksa Skupštine. Ovaj ringišpil će se slomiti uskoro to je jasno.
Sreda 14.09.2011. 20:08
Ја сам против тога да Војводина има статус покрајине.То је диктатор Тито измислио уз помоћ срба јајара-улизица.Народ овде не живи ништа боље од осталог дела Србије и све што се прича о кривици Београда је чиста лаж за коју би у нормалним државама неко морао да заврши иза решетака.
Sreda 14.09.2011. 19:05
Samo ponavljanje odvojenih termina "Srbija" i "Vojvodina" je neformalno priznanje Vojvodine kao drzavnog tela. Ima granice, glavni grad, premijera, kancelarije u Briselu... Vojvodina upucuje zahteve Beogradu, odnos Vojvodine i Srbije, prelazak iz Vojvodine u Srbiju, zvuci ludacki kao sto bi zvucalo da se prelazi iz Bavarske u Nemacku, da Saksonija i Nemacka imaju dijalog itd. Voze nas zedne preko vode lagano, kao poslednje budale....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online