Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 03.09.2011.
11:18
Vestionline A

Srbi sa severa KiM neće kosovski pečat

Predstavnici opština i okruga na severu Kosova ocenjuju da je dogovor predstavnika Beograda i Prištine o izgledu carinskog pečata Kosova "očekivan" i da će se tamošnji Srbi "boriti da ne zaživi kosovska cirina" na prelazima Brnjak i Jarinje.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je danas da je jučerašnji dogovor Vlada Srbije i Kosova u Briselu, uz posredovanje EU, očekivan radi prevazilaženja "trenutnih problema" u pokrajini.

Nedeljković je za agenciju Beta rekao da Srbi na severu Kosova neće prihvatiti albanske carinike bez obzira na bilo kakav sporazum.

Priznavanje pečata i defitnitivno priznanje Kosmeta: Srbi sa severa KiM

"Kao što je sinoć izjavio (šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borko) Stefanović, dogovor se ne odnosi na administrativne prelaze. Srbi na severu Kosova i Metohije, bez obzira na bilo kakav sporazum, neće prihvatiti albanske carinike", rekao je Nedeljković.

On je dodao da bi to značilo prihvatanje državnost Kosova.

"Siguran sam da kosovskih carinika na prelazima Brnjak i Jarinje neće biti. Što se tiče pečata, on može da se koristi južno od Ibra", smatra Nedeljković.

On je istakao da će se žitelji severa Kosova "svim političkim i demokratskim sredstvima" boriti da "kosovska carina ne zaživi" na ta dva administrativna prelaza.

Predsednik Opštine Leposavić Branko Ninić iz Demokratske stranke (DS) kaže da je pečat Carine Kosova na severu pokrajine neprihvatljiv i da Srbi neće pristati da na prelazima 1 i 31 bude kosovska carina.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić iz Demokratske stranke Srbije (DSs) kaže da je postizanje sporazuma o prijemu carinskog pečata u stvari "pečat za predaju Kosova".

On je za agenciju Beta rekao da je to "još jedna u nizu prevara" i da "valja očekivati da će u narednih desetak dana kosovski carinici biti raspoređeni na prelazima sa centralnom Srbijom".

"Pozivamo (Borislava) Stefanovića da dođe pred narod i da objasni šta je to prihvatio, a ne da narod ide i suludo se izlaže riziku da bude pobijen od strane ROSU", rekao je Ristić.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić iz Srpske napredne stranke (SNS) je ocenio da je postignut dogovor loš za Srbiju, "jer Kosovo smatramo delom Srbije i treba da važe pečati Srbije".

"Tražićemo da se i o tom dogovoru kao i o svim ostalim postignutim u Briselu izjasni Skupština Srbije", rekao je Pantić.

Subota 03.09.2011. 12:06
Borko je došao " alternativnim pravcem" jer mu Edita Tahiri nije dala dozvolu. Videćemo 15 septembra ko je vera a ko je nevera. " Hvala tebi moj čestititi kneže na besedi i rujnome vinu , sutra ćemo viđet na Kosovu ko je vjera a ko je nevjera". Ej bre ne može svaka gnjida da bude Obilić.Proglasite mobilizaciju. Prvo vas pa onda na južnu prugu, izdajnici smrdljivi. Eto neka vam šef "izađe na crtu". Malo još botoksa Trivanki na usta i spremni ste. Braćo kupujte lopate dok je ova cena.
Subota 03.09.2011. 14:46
Meštani severa Kosova treba da istraju. I da ne dozvole da ih sramna politike vlade poljulja.
Subota 03.09.2011. 13:41
Када се сумирају сви догађаји у претходна 2 месеца долази се до јасног закључка да је мишљење Срба (на Косову или ван њега) тотално небитно људима који воде преговарачки тим и државу Србију! Борко Стефановић покушава неком јефтином демагогијом и превише неискусном политиком да увери народ како је он тај који ће да испуњава жеље грађана али само још дубље пада у провалију својих лажи јер је једна обична марионета власти којима у овом тренутку једино одговара да уђемо у ЕУ! А они за тај циљ не питају за цену!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online