Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 08.08.2011.
14:41
Vestionline A

KiM: Loša privreda, kriminal i korupcija

Manipulisani izbori, loša privreda i korupcija razlozi su što na Kosmetu nema napretka, ocenjuje nemački politički nedeljnik ''Špigl''.

Hašim Tači uživa uživa zaštitu SAD

Podsećajući da je do sada 77 zemalja priznalo Kosovo kao nezavisnu državu, list navodi da se, u najmanju ruku za jedan deo sveta ne postavlja pitanje o statusu, već o stanju - šta se sa Kosmetom dešava i ko tamo vlada.

''Vladajuća koalicija Hašima Tačija je oslabljena. Bivšem šefu OVK se prebacuje da je falsifikovao poslednje parlamentarne izbore, a u jednom izveštaju Saveta Evrope on se tereti za učešće u trgovini organima zarobljenih Srba, pri čemu on obe optužbe osporava'', piše ''Špigl''.

Nadeljnik napominje da glavni i odgovorni urednik lista ''Koha Ditore'' nije usamljen u mišljenju da Tači još vlada zato što je Amerika preko njega prebacila svoju zaštiničku ruku.

Lider ''Samoopredljenja'' Aljbin Kurti, kada je reč o tome ko i kako vlada, kaže da su kosovski političari, u najboljem slučaju, dobri biznismeni i to u sopstvenom poslu.

Kosovski političari su, prema mišljenju Kurtija, pre svega marionete, prenosi ''Špigl''.

''Kosovo je možda formalno nezavisno, ali nije suvereno'', kaže Kurti.

''Špigl'' navodi da na severu Kosmeta Beograd osigurava svoj uticaj preko učitelja, policajaca, lekara koji se plaćaju iz Srbije.

Kurti, za koga se kaže da je elokventan i da, ako treba, može da govori na tečnom engleskom, najveći problem vidi, međutim, u prištinskim vlastima i Tačija naziva ''lopovom koji krade od svog naroda''.

''Premda EU, sa svojom Euleks misijom na Kosovu deluje još od 2008. godine, u partijama i parlamentu je, prema podacima 'Transparensi internešenel', porasla korupcija'', piše ''Špigl''.

“Tito, nedostaješ nam“


Ukazujući da je međunarodna zajednica od kraja rata 1999. godine za Kosovo i Metohija izdvojila oko četiri milijarde evra, list naglašava da tamo skoro da i nema industrije i da se, čak i crni i beli luk uvoze iz Kine, da većina ljudi živi od donacija iz dijaspore i da je nezaposlenost i dalje 50 odsto.


''Beda je velika, kao i frustracija stanovništva'', opisuje ''Špigl'' situaciju na Kosovu, navodeći da na jednom zidu, nedaleko od vladinih zgrada stoji grafit: “’Samoopredeljenje' je budućnost'', a pored toga, izbledelim slovima, ali čitljivo ''Tito, nedostaješ nam''.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.08.2011. 15:04
А без инвестиција нема им ни напретка.
Ponedeljak 08.08.2011. 15:04
То смо знали и пре него што је то неки Немачки лист објавио. Иста ствар и у Шиптарији...
Ponedeljak 08.08.2011. 17:18
Provjerena Njemacka fasisticka propaganda na djelu....a Bogdanovic "odaje priznanje" ovome. Ocito znaci da i on smatra Srbe na barikadama za kriminalce - brkaju njemu i Tadicu ugovorene poslove sa EU....Ne dajte se braco na Kosovu, Srbija jeste uz vas, ali srpski politicari na vlasti svjesno rade PROTIV vas...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online