Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 03.08.2011.
06:44
Politika A

Kad Palma ženi jagodinske momke

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Za nepunih mesec dana, koliko je trajao "njegov” konkurs za ženidbu mladića iz Jagodine, starijih od 38 godina, javilo se više od 200 dama iz Srbije, željnih da upoznaju svoju srodnu dušu i da o trošku Skupštine grada, krajem septembra, odu na romantično letovanje u Grčku.

Zna lek protiv "bele kuge": Dragan Marković Palma
 

Marković ne krije da mu prija veliko interesovanje za njegovo provodadžisanje, kome će prethoditi upoznavanje budućih parova u restoranu "Tigar", koji se nalazi usred jagodinskog zoološkog vrta.
 

Ništa nije prepušteno slučaju, kaže Marković, otkrivajući detalje ove romantične večere, koja će biti održana 20. avgusta. Osim što će se mladići i devojke neposredno upoznati, sve zvanice će dobiti životne i emotivne biografije svojih potencijalnih partnera, u kojima će biti istaknuta njihova interesovanja, hobiji, način života, očekivanja od braka i partnera.
 

Po završetku večere, koja će biti začinjena probranim muzičkim notama, sve dame će biti ispraćene do hotela, u kome će prenoćiti o trošku grada Jagodine, a ako neka poželi da popije neko after parti piće sa mladićem Palma neće imati ništa protiv.
 

– To su odrasli ljudi, svako ima prava da završi veče u svom aranžmanu. Mi smo, kao dobri domaćini, dužni da im obezbedimo prijatno i bezbedno konačište. A kada se probude i popiju prvu jutarnju kafu, za sve mladiće i devojke biće organizovano kupanje u akvaparku – jednom od turističkih atrakcija ovog grada – kaže Marković.
 

Po scenariju gradonačelnika Jagodine, utisci mladića i devojaka treba da se slegnu do kraja septembra, kada će svi zajedno otputovati u romantično grčko letovalište Litohoro i kada se on nada da će kombinacija sunca, mora i romantike učiniti pravu stvar.
 

Devojke i mladići biće smešteni u odvojenim sobama, naglašava Palma, a da bi se svi osećali opušteno i sigurno, tu će biti i reprezentativke Srbije u džudou, kik-boksu i karateu – zlu ne trebalo.
 

Iako će Markovića poslaničke obaveze sprečiti da prisustvuje letovanju, ističe da će neženje i udavače, osim ličnog obezbeđenja, imati i vođu puta koji će im prezentovati lepote Grčke, kao i animatora – za lude letnje večeri. Za one koje se nakon letovanja odluče da stanu na ludi kamen, biće organizovano zajedničko venčanje o trošku Skupštine grada Jagodina – glasi hepiend ove priče.
 

Na pitanje – kako je došao na ideju da organizuje ovo romantično letovanje, Dragan Marković konstatuje da je bela kuga nacionalni problem i da je on "dobio moć” od građana Jagodine da ga rešava na lokalnom nivou.
 

Po njegovom saznanju, u Jagodini ima oko 750 mladića, starijih od 38 godina i više od 200 žena, starijih od 38 godina, zbog čega je Skupština grada Jagodina prošlog decembra donela odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima, u kojima je jedan od supružnika stariji od 38 godina i to u iznosu od 3.000 evra. Od kada je ova odluka stupila na snagu, u Jagodini je sklopljeno preko 200 brakova u kojima je rođena i jedna beba.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 06:56
Da se mlade i mladozenje nisu javili da iskoriste besplatno letovanje,a posle kud koji.
Sreda 03.08.2011. 22:52
Јаки момци када им челави кримос тражи рибе. Макро, се то зове.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online