Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.07.2011.
12:33
Politika A

''Najracionalnije je da izbori budu u aprilu''

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je sada najracionalnije da se izbori održe u aprilu sledeće godine, pod uslovom da vlast ne padne tokom jeseni "u nekom novom natezanju konopca".

"Trenutak za izbore je propušten u momentu kad je (predsednik G17 plus Mlađan) Dinkić izazvao sopstveno uklanjanje iz vlade. Umesto toga izabrali su jednogodišnje mučenje i sad je najracionalnije da izbori budu u aprilu, pod uslovom da vlada ne padne u nekom novom natezanju konopca na jesen, a ne treba potcenjivati potencijal svake članice koalicije da izazove haos", kazao je Jovanović za u intervjuu "Politiku".

On je ocenio da vlast u Srbiji nema ideju sa kojom bi izašla na izbore i da je zbog toga Evropska unija postala "sterilna poštapalica".

Racionalista: Čedomir Jovanović

"LDP na izbore ide sa svojom listom, uz ambiciju da ima dvostruko više glasova i mandata", dodao je on.

Prema rečima Jovanovića, LDP se zalaže za održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora u isto vreme, jer razdvojeni izbori imaju smisla samo ukoliko se održavaju u razmaku od godinu i po ili dve godine.

On je kazao i da LDP u sledeću vladu može da uđe sa programom koji između ostalog podrazumeva brz ulazak u NATO, povezivanje Srbije sa EU, transformaciju ekonomije i profesionalizaciju i privatizaciju javnih preduzeća.

Upitan o pitanju Kosova i Metohije Jovanović je ocenio da se "ništa neće rešiti ponižavajućim prihvatanjem kosovske nezavisnosti u inferiornoj politickoj koreografiji" i naveo da se LDP zalaže za formulisanje agende koja će razumeti zajedničke interese i partnerstvo koje afirmiše nove odnose koji će stabilizovati region.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.07.2011. 13:14
Pa zar se ovaj ciganski pingvin nada kako će dobiti iole jedan glas od Srba. Može jedino da kupi, prevari ili dobije od izroda kojih se namnožilo diljem države. Kupite mu medu pa neka ga vodi po vašarima,a urednika medija koji objavi članak o njemu, kazniti da obriše tom istom medi stražnjicu kad se uneredi.
Nedelja 17.07.2011. 15:31
Čedomor je dobio užasavajuće informacije, pa sada u panici reaguje u strahu da je tačna prognoza da izbora neće biti. Lepo je izneo svoj strah da će pasti vlada, ali sa njom i vlast na jesen, tačnije posle 12 oktobra kada padnu maske. Formiraće se Vlada Nacionalnog Spasa na čelu sa dokazanim srpskim patriotama. Čedomor i ekipa koja bude uhvaćena posle zatvaranja aerodroma će dobiti po zasluzi. Mogu posle u Zabeli da imaju izbore u aprilu za sobnog starešinu i ništa više.
Nedelja 17.07.2011. 16:23
Kako je lepo čuti "SLAGANJE KOALICIONIH PARTNERA", milina, a od miline da ti pođu sline. Ti bre Čedo stalno im ukazuješ na propuste i mane, a u Skupštini si uvek dizao ruku za njihove predloge i zakone. U jednoj ruci držiš vatru a u drugoj vodu, misliš da će ti to doneti izborne poene??? Neće vala dok je nas koji još uvek trezveno razmišljamo svojom glavom. Dajte izbore što pre pa ćete videti koliko vredite svi u paketu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online