Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 12.07.2011.
17:40
Beta A

"Ove godine nema izbora"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da ove godine neće biti izbora i da za sada nema najava i inicijativa da se lokalni izbori održe pre parlamentarnih izbora.

Izbori tek 2012. godine

"Mislim da se u ovoj godini neće dogoditi nijedni izbori. Naš stav je da je volja birača neuporedivo slobodnija kada biraju samo poslanike i samo odbornike", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da će se političke elite dogovoriti o tome da li će izbori biti istovremeno. Redovni izbori u Srbiji trebalo bi da budu održani u junu 2012. godine.

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi lokalni i parlamentarni izbori trebalo da budu održani istovremeno, a predstavnici Liberalno demokratske partije se zalažu za razdvajanje tih izbora.

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić kazao je novinarima u parlamentu da bi razdvajanje lokalnih i parlamentarnih izbora bilo "loše po državnu kasu i džep građana". Aligrudić je ocenio da je ustavno i zakonski nemoguće da se lokalni izbori održe mnogo ranije nego parlamentarni izbori.

Poslanik LDP-a Zoran Ostojić kazao je da su u svim normalnim demokratskim zemljama lokalni i parlamentarni izbori razdvojeni i da se obično lokalni izbori održavaju na pola mandata vlade.

On je naveo da se jedino na taj način daje dužna pažnja i lokalnim i parlamentarnim izborima jer, kako je kazao, svaki izbori imaju svoje specifičnosti.
 

Govoreći planu rada parlamenta, Đukić-Dejanović je rekla da će Skupština raditi u julu, a da će u avgustu analizirati sve što bude stiglo od zakona i da će već od septembra parlament imati sednice.

Prema njenim rečima, zakoni o svojini i restituciji su vrlo ozbiljni propisi i oni ne bi mogli da dođu na dnevni red parlamenta pre javne rasprave.

"Mislim da će poslanici moći neki dan u avgustu da se odmore", rekla je Đukić-Dejanović i dodala da u avgustu neće biti sednica ali da će odbori raditi.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.07.2011. 21:51
Још мало лагодног живота вам је остало, још мало ако овај народ буде довољно паметан да препозна зло које сејете лагано Србијом.
Utorak 12.07.2011. 18:16
Ovi iz SPS od Bajatovića pa do Slavice koriste izraz politička Elita u množini. Pa neka nauče već jednom da je Elita vrhunska mera i da je Elita jednina najkvalitenijeg broja ljudi jedne zemlje. Ali onda ne bi mogao da bude u Eliti neki Palma ili Krkobabić ili Dačić i Slavica, pa su izmislili množinu Elite, neko malo više, neko malo manje. Odvratni su sa svojim pokušajima da se vinu u neke političke visine, prizemni šibicari, secikese, muljatori i pre svega prevaranti. Izbora ni neće biti nikakvih jer će 13 oktobra da se završi ova igrarija sa Srbijom i vlada Nacionalnog Spasa će smestiti te razne Elite u isti kazamat u Zabeli.
Utorak 12.07.2011. 19:20
Drage moje srbende,kad se oslobodimo straha oslobodit cemo se i ropstva svakog oblika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online