Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.07.2011.
20:07
Srna A

Kosovska Mitrovica prekinula saradnju s Euleksom

Rukovodstvo opštine Kosovska Mitrovica prekinulo je do daljeg saradnju sa Misijom Euleksa na Kosovu i Metohiji zbog stavljanja Euleksa na stranu Albanaca, rekao je potpredsednik ove opštine Krstimir Pantić.

Kosovska Mitrovica: Euleks stao na stranu Albanaca

On je naglasio da vlasti u Prištini više neće moći da imenuju i smenjuju čelne ljude u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici jer su, kako je ocenio, prekršile pravilo i odluku o rotaciji policajaca donele bez saglasnosti sa lokalnom samoupravom.


"Jutrošnjim raspoređivanjem velikog broja pripadnika Euleksa i njihovim ulaskom u zgrade policije u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu oni su jasno pokazali da su na strani Albanaca", rekao je Pantić.

On je podsetio da su odbornici četiri srpske opštine na severu Kosmeta u petak doneli odluku o imenovanju Bratislava Kragovića za komandira Stanice policije u severnoj Mitrovici i da su tu odluku dostavili kosovskoj policiji i Misiji EU.

"Umesto da Euleks, kao neutralna misija, pomogne u realizaciji odluke o imenovanju komandara, jer je to u skladu sa dogovorom koji je Euleks postigao sa Beogradom, ova misija je stala na stranu Albanaca pokušavajući da u policijske stanice na severu Kosova uvede ljude koje imenuje ministar unutrašnjih poslova Kosova", istakao je Pantić.

Kosovska policija
On je pozvao Beograd da u neposrednim kontaktima sa rukovodstvom Euleksa reši problem imenovanja komandira policijskih stanica KPS na severu Kosova i Metohije.

Odbornici četiri srpske opštine na severu Kosmeta na zajedničkoj sednici skupština, održanoj u petak, 8. jula, odbacili su kao neprihvatljive odluke o smeni četiri komandira policijskih stanica.

Na sednici su jednoglasno za komandire policijskih stanica u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Leposaviću imenovani Nenad Đurić, Bratislav Kragović, Jugoslav Bogavac i Srećko Radosavljević.

Policajci sa administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, koji su bili suspendovani, vraćeni su na radna mesta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.07.2011. 23:30
Znalo se za ovo, zato je spreman Biler sa jedinicama KFOR i bandom iz Bondstila. I da se odmah zna, ako neki Srbin uradi nešto loše pa pobegne u Srbiju, neće se razmatrati kandidatura Srbije dok ga Dačić ne isporuči policiji u Prištini. Nije 12 oktobar i odluka evropske komisije tako daleko kao 19 januara kada je doneta rezolucija EU da Srbija mora da rasformira svoje organe.
Utorak 12.07.2011. 00:29
...hrabri ljudi.....ostavljeni na nemilost shiptarima i NATO snagama....ali bore se....ne ko ove izdajice na chelu Srbije......
Ponedeljak 11.07.2011. 22:30
Pravi potez.A ne kao pregovarac Stefanovic..Njega treba bojkotovati
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online