Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 06.07.2011.
18:47
Beta A

Šešelj: Premestiše Mladića jer sam loše uticao na njega

Optuženi Vojislav Šešelj izjavio je u sudnici Haškog tribunala da je general Ratko Mladić u sredu premešten sa njegovog sprata u sudskom pritvoru zbog sumnje da je pod Šešeljevim uticajem odbio da za branioce uzme advokate sa Tribunalove liste.

Vojislav Šešelj
 

"To je istina. Ja sam mu to rekao, da apsolutno ne može imati poverenje ni u jednog advokata sa Tribunalove liste", kazao je Šešelj.


Šešelj je tvrdio da je odluku o Mladićevom premeštanju uprava pritvora donela pretpostavljajući da je "on došao pod moj uticaj i da sam ja uticao da on insistira da njegovi branioci budu Miloš Šaljić i Aleksandar Mezjajev".


On je rekao da je "frustriran" zato što je uprava pritvora odlučila da Mladića premesti.


"Imam osećaj krivice da je Mladić zbog mene premešten", izjavio je Šešelj, napominjući da je sa Mladićem igrao šah.


"Pustite me na godišnji odmor"

Pošto je izjavio da nije kriv po optužnici za nepoštovanje suda, Šešelj je na današnjoj sednici zatražio od sudije Bartona Hola da bude pušten na "godišnji odmor".


Na pitanje sudije da li pod time podrazumeva puštanje na privremenu slobodu, lider Srpske radikalne stranke je odgovorio potvrdno, podvlačeći da je već osam godina u pritvoru i da su time prekršena njegova osnovna prava.
 

"Neću garancije izdajničkog Beograda"

Šešelj je rekao da neće tražiti garancije za puštanje na privremenu slobodu od "izdajničkog, pronatovskog režima u Beogradu". Garancije države da će se optuženi vratiti na suđenje Tribunal postavlja kao uslov za privremeno oslobađanje optuženih.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2011. 19:50
Шешељ је заиста фасцинантан човек.Толико пркосити оним инквизиторима може само изузетно храбар човек.Када се врати Он ће у Србији окренути политичку сцену на главце.
Sreda 06.07.2011. 19:31
Šešelj sigurno izlazi na slobodu posle 12 oktobra. Dotle će žuti odraditi sve prljave poslove, a Šešelj bi smetao realizaciji rezolucije EU od 19 januara o Kosmetu. Posle toga bi žuti Evropu samo nervirali svojom kuknjavom da su izdali generale, izdali Kosmet, a nisu dobili ništa. Zbog toga će lepo da puste Terminatora i završe sa žutima po svojoj ustaljenoj praksi za potrošene političare. Evropa će sačuvati svoje fondove od Srba, a Šešelj će napuniti srpske fondove po zakonu o oduzimanju nezakonito stečene imovine i čist posao.
Sreda 06.07.2011. 22:53
Шекииииииииииииииии легендо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online