Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 02.07.2011.
12:01
Đ. Barović - Vesti A

Obraz: Uzalud prete, ne bojimo se

Srbi koji su odavali počast junacima na Gazimestanu, za ovaj Vidovdan su se proveli kao "bosi po trnju". U više odvojenih incidenata kamenovani su autobusi, a petorica mladića su pretučena i zadržana u pritvoru kosovske policije.

Mladen Obradović, vođa Obraza
 

Pripadnici Obraza su na prelazu iz južne u severnu Kosovsku Mitrovicu kamenovani, a jedan od njih je završio sa četiri kopče iznad oka. Vođa Obraza Mladen Obradović kaže za "Vesti" da su albanski ekstremisti brojnim incidentima poslali jasnu poruku da Srbima više nije mesto na Kosmetu.


- I ranije je bilo kamenovanja autobusa sa hodočasnicima ka Gazimestanu, ali još nijednom se nije desilo da se incidenti događaju pred očima policije i da ona ništa ne radi da bi sprečila ili pohapsila počinioce. Umesto toga, policija je pohapsila pravoslavne vernike.


Jedna od informacija je bila i da je kolona sa Srbima blizu Gazimestana gađana ikonama?
- To zaista ne znam, ali znam da je policija u nekoliko slučajeva, bez ijednog objašnjenja, ljudima oduzimala ikone.


Navodno su Srbi isprovocirali sve incidente?
- Ne znam kako ikona može bilo koga da isprovocira. Drugo, koliko znam Srbi nisu napravili ni najmanji incident, ali šiptarska policija očigledno ovom pričom hoće da skrene pažnju sa ozbiljnih propusta koje su imali u organizaciji pratnje. Nažalost, i srpskim vlastima takva priča odgovara jer im smetaju Srbi koji i dalje poštuju svoju veru i svetinje i dalje idu na Kosovo.


Obraz je označen kao jedna od ključnih kriminalnih organizacija na severu Kosmeta?
- Ako je vera u Boga i opstanak srpstva kriminal, onda smo zaista kriminalci. Ali nije problem što su nas tako nazvali čelnici takozvanih kosovskih vlasti, to je za nas kompliment da radimo dobro za srpski narod. Problem je što su tu definiciju prihvatile i naše, navodno srpske vlasti.


Pred Ustavnim sudom je inicijativa da se Obraz zabrani?
- Od početka smo im trn u oku, a posebno sada, jer smo objektivno najveća i najuticajnija nacionalna organizacija u Srbiji. Ali, ako misle da mogu da nas zastraše ili onemoguće onda se grdno varaju. Što ministri iz Vlade ili predsednik Tadić nisu došli na Gazimestan da na licu mesta vidimo koga narod više ceni i voli, pa da onda razgovaramo koga treba zabraniti.


Šta ako Vas ipak zabrane?
- Obraz ne čini registracija, već časno ime i vera u Boga i srpstvo. To niko ne može da zabrani.
 

Hoćemo kralja, a ne englesku lutku

Srbi su na Gazimestanu izviždali prestolonaslednika Aleksandra?
- Kada se popeo na binu počeli smo da uzvikujemo imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ogorčeni njegovim pismom podrške Tadiću povodom hapšenja generala Mladića. Mi jesmo monarhisti, ali nam treba srpski kralj - domaćin, a ne engleska lutka. Neverovatno je da se potomak vožda Karađorđa, kralja Petra Oslobodioca i Aleksandra ujedinitelja na taj način ponaša prema oslobodilačkoj borbi svog naroda. Ono što je bio njegov deda Karađorđe za Šumadiju to su Karadžić i Mladić za Srbe u Bosni. Na žalost, izgleda da princu Aleksandru to niko do sada nije rekao.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 12:13
Šta se može očekivati od ove izdajničke vlasti? Kad im je važnija pederska parada od očuvanja srpske imovine na Kosovo i Metohiju. Kad su im važnija Nataša Kandić od srpskih junaka.Važnija im je zabrana "Obraza" od zabrane NVO kojim rukovodi ova rugoba Kandićka. Za osobu koja smrdi (kao ova osoba sa takvim prezimenom) naš narod kaže da "kandiše". Samo i pored svih medijskih hajki srpski nacionalisti u organizacijama "Obraz", Naši 1389" "Srpski nacionalisti", Dveri" i drugi opstaće i ojačaće. Ne kaže se zabadava u našem narodu "pritisnuto više skače".
Subota 02.07.2011. 12:29
Свака част Младене, само храбро, Срби су уз тебе!
Subota 02.07.2011. 12:21
Свака ти је на месту Младене.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online