Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 03.06.2011.
12:04
J. Arsenović - Vesti A

Srpska diplomatija: Snaja u Rim, svekrva u Bratislavu

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano prihvatio je imenovanje Ane Hrustanović na položaj ambasadora Srbije u Rimu, pa je od 1. juna snaja Radmile Hrustanović, bivše gradonačelnice Beograda, i zvanično prvi čovek srpske ambasade u večnom gradu, umesto razrešene Sande Rašković-Ivić.

Široj javnosti nepoznatu i bez diplomatskog iskustva 31-jednogodišnju Anu Hrustanović predsednik Srbije Boris Tadić je imenovao za ambasadora 24. maja, kada je u "Službenom glasniku" objavljen ukaz.


Kako je "Vestima" potvrđeno u ambasadi, u poslednje tri godine ona je radila u srpskoj ambasadi u Rimu kao ministar-savetnik. Prema nezvaničnim informacijama, Ana je na trudničkom bolovanju i trenutno se nalazi u Beogradu.

Radmila Hrustanović


U porodici Hrustanović ovo je drugi ambasadorski mandat jer je Anina svekrva Radmila Hrustanović 13. maja imenovana za ambasadora Srbije u Slovačkoj!


Osim što je najmlađa ambasadorka, o Ani Hrustanović se govorilo da je u kabinet tadašnjeg ministra vojnog, a sadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, 2003. došla zahvaljujući poznanstvu sa Srđanom Šaperom, Tadićevim prijateljem iz mladosti i medijskim mogulom.

Ubrzo je svršena studentkinja brzo napredovala pa je postala portparol Ministarstva odbrane, da bi se posle prebacila u Ministarstvo spoljnih poslova.

Tri godine provedene u Rimu, učenje italijanskog jezika, moćni politički prijatelji i uticajna svekrva rezultirali su da Srbija dobije najmlađu ambasadorku i to u vreme dok menja pelene bebi.

Pupi vraća stare kadrove


Ovih dana kruži pismo potpisano sa "grupa radnika MIP-a" u kojem se tvrdi da se Ana Hrustanović sama hvalila da je "intimna prijateljica" Borisa Tadića, te da je u Rimu vodila raskalašan život i da je poznata po nadimku Pupi.

 

Takođe se tvrdi da za vreme porodiljskog prima 3.500 evra i da u Rim želi da vrati kompromitujuće kadrove, kao što su vozač Mihajlo Jovanović, u mladosti poznat kao žestok momak nadimka Mile Senf, i Veljko Lazić koji se prošle godine vratio iz Rima posle pet godina službovanja.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 12:23
Kada Tadić dolazi u Brisel sa svitom onda oni okače natpis "samo vas gledamo". Kao da njihove službe ne javljaju ko su i kakvi su nam kadrovi od studenta fizike šefa diplomatije do svih igrača karike kod Marike ko nabije taj dobije. Mi smo jedna mala, do koske oglodana i teškom korupcijom zaražena zemljica koju su obišli Panevropskim Koridorom 4 kao da je ovde rasadnik Ešehirije koli.
Petak 03.06.2011. 13:40
Много ови из владе воле игру "Непотизам".
Petak 03.06.2011. 13:10
Како је то све једноставно и лепо организовано,још када би знали тако да воде државу,где би нам био крај?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online