Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 03.06.2011.
12:17
J. Arsenović - Vesti A

Uvod u priznanje lažne države?

Zaboravite patriotizam, budite praktični, proizilazi iz poruka o Kosmetu koje šalju srpski predsednik i ministar policije.

Više od ćaskanja: Svetislav Basara i Boris Tadić

Predsednik Srbije Boris Tadić zalaže se za promenu stava prema Kosovu i Metohiji i "nekonvencionalne iskorake" u politici Srbije prema otcepljenoj pokrajini!

U razgovoru sa piscem Svetislavom Basarom Tadić je ocenio da je način na koji je zvanični Beograd u prošlosti tretirao pitanje Kosova "suprotan interesima Srbije i srpskog naroda".

Predsednik tako navodi da treba stvari menjati tihim, ali upornim radom, umesto "velikim patriotskim" nastupom.


Ni izjavu vicepremijera i lidera SPS-a Ivice Dačića o tome da treba podeliti KiM između Srbije i Albanije, ne doživljava kao sporan nastup jednog visokorangiranog zvaničnika koji bi morao poštovati ustav matične države u kojem se Kosovo i Metohija navode kao sastavni i neodvojivi deo Republike Srbije.

Tači preti

 

Ideju Ivice Dačića da Kosovo treba podeliti između Srbije i Albanije, u Prištini i Tirani je dočekana sa kategoričkim odbijanjem jer, "Kosovo je suverena i nezavisna država".

 

Tači je zvaničnicima u Beogradu čak poručio da prestanu sa izjavama o podeli, jer u suprotnom, zahtevi Prištine mogu biti veći nego što je nezavisnost Kosova.


- Ukoliko Priština počne da otvara takve teme, tada Beograd neće moći nikako da ih zatvori - zapretio je Tači.

Za Tadića je nastup Ivice Dačića samo "legitimizovao različit pristup" problemu KiM.


- Ja sam duboko ubeđen da reforma pristupu Kosovu i Metohiji, jedan nekonvencionalan pristup, inventivan, fleksibilan, pragmatičan, racionalan, kreativan na kraju, nas vodi prema šansi da jednom i proizvedemo nešto kvalitetno u Srbiji i prodamo na nekom tržištu - zaključio je srpski čelnik, ne konkretizujući šta to u praksi znači i prepuštajući građanima da sami procene koje bi to nove ustupke zarad Evrope pravio srpski dražavni vrh.

Šta je sledeće?


Za bivšeg jugoslovenskog šefa diplomatije Živadina Jovanovića poslednje izjave srpskih čelnika su "neodgovorne i nemudre".
 

- Čine kardinalne ustupke na štetu vitalnih dugoročnih nacionalih i državnih interesa. Ne može se problem KiM rešavati po savetima političkih komesara EU. Oni imaju kratkoročne interese, oni dolaze i odlaze, a srpski interesi, naš identitet i teritorija su trajne vrednosti.

Problem KiM je vekovni problem, niti je juče nastao, niti se sutra preko kolena može rešiti. Potrebno je tretirati KiM izvan konteksta srpskih odnosa sa EU i ne dozvoliti da pokrajina bude moneta ni u kakvoj trgovini, smatra Jovanović.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 12:33
Ajde bre već jednom postupite po rezoluciji Parlamenta Evrope od 19 januara i po tački 7 rasformirajte srpske paralelene organe. Jeste da nije konvencionalno da se EU meša u unutrašnje stvari države koja po R1244 ima pravo da postavi 1000 vojnika i policajaca na Kosmet, ali Evropa nema alternativu. Od onog - Kosovo je Srbija, došli smo do - Kosovo je komšija. Tadić je kao reklama za kosmodisk - možda izgleda šašavo ali deluje.
Petak 03.06.2011. 12:51
BoTa end COMPANY potpisase propast svojim postupcima i izjavama u zadnjih 15dana .....samo sto pre do izbora ako u medjuvremenu se ne izdesava nesto....a onda BoTa i drustvo su zasluzili Zabelu.....
Petak 03.06.2011. 17:49
Једном поверујеш, блесав си, два пута луд си, три пута будала си. Ова власт нас толико већ лаже и завлачи да смо ми мешавина горе наведеног. Прво, због кратког памћења , друго, што смо ко деца, тек мало искварени и мислимо да због овога мало што у рукама држимо имамо цео свет на длановима. Такви смо, власт је таква, према нашим гласовима кројена.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online