Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 23.05.2011.
17:48
Beta A

RTS nam se izvinio za devedesete

Upravni odbor Radio-televizije Srbije izvinio se danas građanima Srbije i susednih država koji su devedesetih godina u programu te medijske kuće bili "predmet uvreda, kleveta i sadržaja koji bi odgovarali današnjem pravnom određenju govora mržnje".

Spomenka Jović ostaće upamćena kao voditelj Vesti iz ratnog vremena
 

UO RTS je saopštio da je na svojoj prvoj sednici u sredu donoseći odluku da se obrati javnosti sa programskim načelima i vrednostima koje će zastupati tokom petogodišnjeg mandata, osetio i "potrebu da se odredi prema društvenoj i političkoj ulozi" te kuće tokom devedesetih godina.

UO RTS je konstatovao "sa žaljenjem, da je program Radio-televizije Beograd i RTS bio gotovo neprestano i grubo zloupotrebljavan tokom devedesetih u svrhu diskreditovanja političke opozicije i njenih vodećih ličnosti, kao deo propagande tadašnjeg nedemokratskog režima".

Sećate li se Komrakova?

U saopštenju UO RTS-a se ističe da će ubuduće nastojati da se kroz televizijske i radijske programe javnog servisa dosledno sporovode načela iz Ustava Srbije o vladavini prava, socijalnoj pravdi, građanskoj demokratiji, ljudskim i manjinskim pravima i drugom.Ocenjuje se da su "RTB i RTS više puta svojim prilozima povredili osećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije, humanističkih intelektualaca, pripadnika opozicije, kritički usmerenih novinara, pojedinih manjina, verskih zajednica i susednih naroda i država".

"Članovi UO su posebno rešeni da se založe za unapređenje razumevanja i prihvatanja različitosti, širenje tolerancije i dijaloga, i za davanje prostora posebnim društvenim grupama u programima RTS-a", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, UO će biti posvećen i ulozi u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i etničkih grupa u Srbiji, a zalagaće se i za unapređenej obrazovnog, kulturnog i naučnog programa RTS-a.

Ponedeljak 23.05.2011. 17:54
Odlično,znači,znate da taj zakon postoji,onda znate šta vas čeka,kad ode onaj ustaša sorry boss.Idete i vi sa ovim vašim ujkom kod sorry bossa u goste.Obezbedićemo vam medijsku pažnju,i podrazumeva se,muzičku pratnju. Mala soba,tri sa tri, sorry bosse u njoj ja i ti,.......
Ponedeljak 23.05.2011. 18:24
Цинизам."господине " Тијанућу,вређате нам интелигенцију. На РТС-у пласирате већином лажи по директиви коју добијате од властодржаца,достојанство сте нам одузели,слободу изражавања,право на јавну реч имају само политички дресирани и подобни које позивате у емисије да наводно говоре у име народа,цензура неистомишљеника и сада нам још и морал помињете. Ех од кога је и превише. Да га имате имало не би сте ни били на челу ткз. националне телевизије а не још имате храбрости да се и извињавате у туђе име за нешто што сами отворено чините.Док тај други нема могућности да на исто одговори.Демократски нема шта.
Ponedeljak 23.05.2011. 18:08
Oni kako su najavili programe za posebne grupe i različitosti , ovoj opoziciji će biti gore nego opoziciji za vreme Miloševića. Ovi iz opozicije će biti na TV jedino ako im je neki član homo lezbo populacije ili nekog romskog duvačkog orkestra.Počinje crveni teror za uterivanje pameti u glavu.Točak istorije se vraća unazad u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online