Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 22.05.2011.
07:11
Beta A

Nikog ne osuđivati zbog stava o Kosmetu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da se u dijalogu Beograda i Prištine mora razgovarati o statusu Kosova kao i da je dobro da ima "što više različitih mišljenja" o tome. "Pomno pratimo sve teze koje dolaze i što je više različitih mišljenja o statusu, to bolje. Nikoga ne treba osuđivati zbog izjave da je najbolje rešenje podela ili da treba sačuvati celu pokrajinu u sastavu Srbije", rekao je on u intervjuu za Televiziju Most iz Zvečana. On je podsetio da ideja o podeli postoji više od jednog veka.

Ministar je dodao da je priča o statusu potreba i zato što su svi problemi (struja, telekomunikacije, sloboda  kretanja ...) sa kojima se suočavaju i Srbi i Albanci opterećeni statusom.

Goran Bogdanović

"Priština stalno nameće tu temu i stalno ističe da je Kosovo nezavisno, da sa te pozicije polaze, iako ih niko o tome ne pita", rekao je ministar i dodao da je želja Beograda da o svim pitanjima razgovara i na pragmatičan način reši sve probleme, pa i status.

Bogdanović je naglasio i da razgovori nisu izdaja niti priznanje nezavisnog Kosova. "Mi imamo strategiju i platformu, držimo se Ustava i skupštinskih rezolucija o Kosovu, za nas je to obavezujuće", rekao je Bogdanović i dodao da je srpska strana spremna da o svemu razgovara.

Bogdanović je rekao da je pitanje saobraćajnih tablica takođe tema dijaloga i da je stav Srbije jasan da dok traje dijalog ne treba donositi jednostrane odluke. "Niko nam ne može zabraniti da na svojim automobilima imamo nove registarske tablice i ako neko iz Prištine želi da oduzimanjem tablica i ličnih dokumenata diže tenziju sa namerom da nas obeshrabri da se borimo za očuvanje Kosova u sastavu Srbije u tome neće uspeti", kazao je ministar.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.05.2011. 10:00
Izdali su Kosmet rezolucijom Ešton /Tadić od 9 septembra 2010 i privatanjem rezolucije EU od 19 januara ove godine. Ništa šiptari ne traže više od onoga što piše u tački 5 razgovora o statusu nema i tačka 7 da Srbija rasformira paralelene organe. Ovo je magla za siroti srpski narod na Kosmetu, na najpokvareniji mogući način da jedno rade a drugo pričaju. Na kraju će se kandidatura Srbije vezati za napredak Prištine u približavanju evropskim normama pa da nas prime zajedno. Videćemo 12 oktobra šta smo u stvari pazarili sa šarenima.
Nedelja 22.05.2011. 12:09
Сећате ли се кад су причали, заклињали се да неће бити говора о статусу? И гле сад! Изроди погани!
Nedelja 22.05.2011. 14:20
Kako se primiče trenutak jasnog priznanja Kosova od strane domaćih antsprskih plaćenika zapadnim novcem, njih hvata jeza i strah što će biti sa njima. Počeli su moliti da ih se ne treba osuđivati zbog izjave kako je najbolje rešenje podjela, a u glavi imaju priznanje cjelokupne teritorije, samo što to ne smiju naglas reći. Narod šuti, slomili mu duhovnu kičmu kad su instalirali Papskog patrijarha a sami izabrali Francetića, proklamiranog mrzitelja Srba koji je na bivšoj ženi iskaljivao svu mržnju prema Srpskom narodu vrijeđajući joj rod Srpski i Srpsku vjeru. Što je narod htio to je i dobio, a i sada šutnjom to podržava. Uskoro će biti za sve prekasno ! „Comedia la finita“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online