Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 10.05.2011.
21:12
Vestionline A

Dačić nema pojma ni o novinarima, ni o zakonima

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi kazne za napade na novinare bile oštrije od one na koju su osuđeni napadači na snimatelja televizije B92 Boška Brankovića, kada bi novinari imali status službenih lica, koji su oni, kako ističu u Udruženju novinara Srbije, dobili pre skoro dve godine.

Joj, šta sam sad rek'o: Ivica Dačić
 

"Ne mislim da novinari treba da rade za državu, nego da oni rade posao od društvenog značaja i da bi zato napadi na novinare trebalo da imaju oštrije sankcije, a one bi usledile ako bi novinari bili definisani kao službena lica", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.


Nedugo potom oglasilo se Udruženje novinara Srbije (UNS), zabrinuto zbog činjenice da potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nije upoznat da je pre gotovo dve godine promenjen Krivični zakonik i da su novinari već dobili status lica koja obavljaju posao od javnog značaja.


"Iz današnje izjave Ivice Dačića Televiziji B92 povodom presude napadačima na snimatelja ove televizije Boška Brankovića, jasno proizilazi da potpredsednik Vlade ne zna da su izmenama Krivičnog zakonika od 31. avgusta 2009. godine već propisane oštrije sankcije za napadače na novinare. Drugim rečima, Dačić je danas predložio nešto što je već usvojeno, i to na predlog Udruženja novinara Srbije.


Napad na Boška Brankovića u avgustu 2008. godine upravo je i bio razlog da UNS ponovo zatraži izmene Krivičnog zakonika koje su usledile u avgustu 2009. godine.


Strože kazne nisu mogle biti primenjene na napadače na Boška Brankovića jer je delo učinjeno pre promene Zakonika.


UNS upozorava da je stepen ugroženosti novinara u našem društvu takav da iziskuje daleko ozbiljnije praćenje i veću posvećenost i odgovornost nosilaca vlasti", stoji, između ostalog, u saopštenju UNS-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.05.2011. 21:17
Ih sto ste nas sad iznenadili sa ovom vijescu!!! A kao do sad je imao pojma o zakonu ili sta??? Ako ga to moze utjesiti - nije jedini koji nema pojma! Imali smo i onih koji bi kao imali pojma, ali nisu bili obavijesteni!!!
Utorak 10.05.2011. 23:18
A on se, inače, u nešto razume?
Sreda 11.05.2011. 02:30
Kakav narod , takva vlada !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online