Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 06.04.2011.
16:49
Blic A

"Klinički centar ne bi izdržao zemljotres"

Zoran Stanković, ministar zdravlja, rekao je juče da je "potpuno razočaran onim što je čuo o izgradnji Kliničkog centra Srbije”, i dodao da bi loš proračun seizmološkog talasa mogao da dovede od urušavanja ovog objekta u slučaju potresa!

Ministar zdravlja Zoran Stanković razočaran rekonstrukcijom kliničkog centra
 

– Zbog neadekvatnog proračuna zidova i nosećih stubova, sada je neophodno da ih dograđujemo i pojačavamo. Loš proračun može da dovede do urušavanja ovog objekta – izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković u Nacionalnom PET centru, prilikom obilaska Kliničkog centra Srbije.

Ministar je istakao da je zbog ovakve situacije neophodno da svi zajedno, Ministarstvo zdravlja, direktor KCS, gradski sekretar za zdravlje i drugi nadležni ponovo razmotre situaciju i dogovore se o dinamici rekonstrukcije ove zdravstvene ustanove.

Prema ranijim najavama, planirano je da bude završena do 2012. godine, ali ovi rokovi nisu bili realni. Naime, italijanski konzorcijum sastavljen od firmi "Studio Altieri" i "Steam", koji je dobio posao, nije na vreme reagovao i dostavio projekte. Rešenja koja su Italijani ponudili nisu prošla reviziju u Srbiji, objasnio je ministar, i odlučeno je da se ti planovi prave ispočetka.

– Problem je veliki jer bi zbog radova na zidovima i nosećim stubovima bilo potrebno preseliti sadašnju polikliniku, a to bi usložilo pružanje zdravstvenih usluga i izazvalo nezadovoljstvo građana. Potrebno je da upoznamo javnost sa stanjem, kao i sa aktivnostima koje će biti preduzete. Neko je morao da počne da priča o ovome – istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, sredstva koja je Evropska investiciona banka odobrila za taj projekat su na raspolaganju, a tu instituciju će obavestiti o svim činjenicama.
– Tražićemo od onih koji su nas doveli u ovu situaciju da plate penale – rekao je ministar.

Direktor KCS dr Đorđe Bajec istakao je da su već osmišljena prava rešenja za rekonstrukciju tog centra i da će ona za nekoliko dana biti predstavljena javnosti. Evropska investiciona banka je 2006. dodelila kredit od 200 miliona evra za rekonstrukciju kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Stanković će uskoro obići i ostala tri klinička centra.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.04.2011. 19:07
dedibanda je pokrala armaturu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online