Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 28.03.2011.
15:24
Kurir A

Čeda promenio priču o ljudožderima?

Lider LDP Čedomir Jovanović iskoristio je priliku na sednici Glavnog odbora stranke da se ogradi od svoje izjave da ministar Vuk Jeremić “ima samo razumevanja za susrete s kanibalima po Africi“.

Nema rasizma u mom pitanju: Čedomir Jovanović
 

Da podsetimo, lider LDP je na sednici Skupštine Srbije, između ostalog, rekao:

- Šta radi naš ministar spoljnih poslova, osim što ima tako mnogo razumevanja za susrete s kanibalima po Africi?
 

Više invalida nego u Kongu!

Jovanović je kazao da je laž da su penzioneri najveći gubitnici tranzicije, a opet se, iz nekog njemu znanog razloga, dotakao i Afrike...
- Zajedno s penzionerima treba da zavedemo red u Penzionom fondu, da ga iščupamo iz partijskog plena. Takođe, 25 odsto penzija se isplaćuje po osnovu invaliditeta, što ne postoji nigde u svetu. U Kongu, u kojem je u poslednjih nekoliko godina ubijeno 5,5 miliona ljudi, nema toliko invalida - rekao je Jovanović.

Sada je, na sednici GO LDP-a, indirektno pokušao da izgladi stvar, ne pominjući drugi deo pitanja, odnosno onaj deo koji govori o ljudožderima, piše beogradski “Kurir“.


- Nema nikakvog rasizma u pitanju ministru spoljnih poslova i predsedniku Vlade: Šta radite u trenutku najveće spoljnopolitičke krize u svetu? - rekao je Jovanović, kritikujući spoljnu politiku Srbije, koja, kako je rekao, mora biti radikalno promenjena. Međutim, on ni ovog puta nije objasnio koga je nazvao kanibalima, niti se izvinio afričkim narodima.


Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović rekla je za “Kurir“ da nije čula kada je Čedomir Jovanović to izgovorio.


- Zaista to nisam čula, a da jesam, sigurno bih odreagovala. Uvek reagujem na takav govor u Skupštini - rekla je ona. 

Sami priznaju: LDP-ov program je naučna fantastika!

Inače, Jovanović je na sednici članovima GO stranke predstavio program “Dogovor za preokret“, priznajući da se radi o “naučnoj fantastici“.
- Definisali smo taj dogovor kao izbornu platformu LDP, ali ovo je sajens fikšn, naučna fantastika, bez spremnosti ljudi da tome daju neophodni doprinos. Ovo je manje konkretno od „Odiseje u svemiru“ od pre 40 godina - iskreno će Jovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.03.2011. 15:45
Пијанцима се привиђају ружичасти слонови, бели мишеви ... За Африку и канибале нисам чуо ?! Зна ли неко коме се то привиђа ?
Ponedeljak 28.03.2011. 18:14
Siroma Čedomor, morao je na glavnom odboru da prevede "sience fixation" na srpski - naučna fantastika. Oni bi inače na reč "fiksation" počeli da zavrću rukave i traže venu. Jer 10 godina se taj ološ vabi na istu foru, kao krmača kada čuje gazdu da lupa u amper sa prekrupom, pa sve grokće od sreće. Kakav bre glavni odbor - to je glavni obor.
Ponedeljak 28.03.2011. 18:31
Ајде бре, чеда будалетина не зна где удара и шта прича... Гледа пре неки дан латинку перовић па се окрене прокићу и каже - ненаде, видиш ову латинку... Е то је пич.а а не ко ти... "Оградио се од властите изјаве"... :) Заиста, шта то значи?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online