Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.03.2011.
04:20
Vestionline A

Fejt: I Srbija i Kosovo mogu do EU

Specijalni predstavnik Evropske unije i šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da su prvi koraci u dijalogu Beograda i Prištine pozitivni i da uspešnost tih razgovora može obema stranama doneti veliku korist u pogledu približavanja EU.

Piter Fejt zadovoljan početkom razgovora Beograda i Prištine
 

"Imamo sve razloge da verujemo da će dijalog biti uspešan, plodonosan. I za Srbiju i za Prištinu postoje važne dobiti i koristi od toga, kao što je približavanje Evropskoj uniji, svako na svoj način, svako u svom ritmu. Mislim da obe strane imaju dobru volju da postignu rezultate", rekao je Fejt u intervjuu "Glasu Amerike".
 

Kada je reč o severu Kosova, on je kazao bi "trebalo da nema nasilja i da sever Kosova ne bude jedna vrsta zamrznutog konflikta".
 

"Unutar tih parametara, na dijalogu je da nađe rešenje koje je prihvatljivo građanima na severu, Beogradu i Prištini", istakao je Fejt.
 

Govoreći o istrazi povodom navoda o trgovini organima u izveštaju Dika Martija, Fejt misli da je "najbolji mehanizam Euleks, pošto je Evropska unija uložila puno sredstava i resursa u raspoređivanju svoje misije" na Kosovu.
 

"Oni imaju sposobnost, odnosno kapacitet da preduzmu dalje istrage u vezi sa izveštajem Dika Martija, izveštajem koji sadrži veoma ozbiljne navode i optužbe i treba da bude dalje ispitano kao veoma ozbiljna stvar. Mislim da, koliko god Euleks ima potrebe za daljim jačanjem u tužilaštvu, u daljoj zaštiti svedoka, to može da se uradi", rekao je šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.03.2011. 07:34
Mocnici su neumorni u laganju,podmetanju,izmisljotinama svake vrste,samo da bi zaveli sto vise naivnih. Glume dusebriznike,a znaju da od ulaska Srbije i KiM nema nista,kao i to da je UE na veoma klimavim nogama,u velikoj krizi,i da su mnoge clanice te nakaradne tvorevine skoro u istoj situaciji ekonomskoj situaciji kao Srbija. Kako je to moguce kad te zemlje nisu razorene od NATO bombi,a nalaze se u clanstvu"bogate" EU? Zato sto bogate clanice pljackaju i urusavaju ekonomije tih zemalja da bi ih stavile pod potpunu kontrolu,narocito nad njihovim dobrima, koje ce svim mogucim prljavim sredstvima preci u njihove ruke,ali pre toga ih dovesti do bankrota.
Ponedeljak 28.03.2011. 11:15
Ovi će na kraju kao i u Libiji pokrenuti silu iz Bondstila i završiti posao bez rukavica. I onome su mučeniku Gadafiju pričali da su mu prijatelji sve dok nisu skinuli masku, a posle mu kasno. Zaju oni da ovo neće biti EU nego ekonomska zona Turske, a Turska je NATO i gotovo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online