Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 21.03.2011.
18:04
Vesti A

Vikiliks: Mišković na grbači naroda

Kompanija Delta Holding Miroslava Miškovića nastala je na korupciji i "na leđima" srpskog naroda, koji je patio za vreme sankcija i hiperinflacije, navodi se u dokumentu za koji Vikiliks tvrdi da je Ambasada SAD uputila iz Beograda u Vašington 2007. godine.

U dokumentu, za koji Vikiliks navodi da je napisao "američki ambasador", piše da "postoje solidni dokazi" da je Mišković učestvovao u "nečuvenoj političkoj korupciji".

Miroslav Mišković

"On je dominirao u bankarstvu, sektoru osiguranja i prodaji potrošačkih roba, nakon što je stekao ogromno bogatstvo, kao učesnik u korupciji za vreme Miloševićeve vlasti tokom devedesetih godina", prenosi Vikiliks.
 

Prema tom dokumentu, bivši direktor Carine Mihalj Kertes je omogućio Miškoviću specijalan tretman za kompaniju Delta, koja je imala grejs period od 45 dana za plaćanje troškova carine, što je imalo velikog značaja u vreme hiperinflacije.
 

Navodno, Delti je omogućeno da svoju robu isprazni direktno u Beogradu, a ne na graničnom prelazu, i da je skladišti u carinskim depoima i kasnije prodaje kad joj odgovara. Prema neimenovanom službeniku Carine, koji je citiran u dokumentu američke ambasade, neki put se dešavalo da Delta uopšte ne plati carinu.
 

Vikiliks navodi i da ambasada SAD poseduje kopiju pisma iz 1996. godine, u kome se navodi da Kertes omogućava poseban tretman za kompaniju Delta.


"Smatramo da prema Miškoviću, u najmanju ruku, treba da se ponašamo slično i da ne treba da mu se omogući da uđe u SAD posle njegove pljačke Srbije", ocenio je ambasador SAD, a prenosi Vikiliks.
 

Tokom 2007. godine u Beogradu su službovala dvojica američkih ambasadora - Majkl Polt i Kameron Manter, ali se ne navodi koji od njih dvojice je autor depeša slatih Vašingtonu.
 

Niko od zvaničnika iz Uprave carina Srbije nije želeo da komentariše navode Vikiliksa. U kompaniji Delta je rečeno da Mišković nikada ne daje intervjue medijima, a šefica odeljenja za medije te kompanije Jelena Krstović samo je rekla da je Delta "uvek radila u skladu sa zakonima Srbije".

Belgijanci ne brinu

 

Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez grupa" nedavno je kupila sto odsto "Delta Maksi" grupe u pisanom odgovoru agenciji Rojters navodi da nastavljaju da rade transparentno i u skladu sa zakonima. Novi vlasnici "Maksija", plaćenog bezmalo milijardu evra, kažu da ne znaju ništa o optužbama na račun Miškovića, kao i da to neće uticati na zaključenje započetog posla.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.03.2011. 18:49
Mozda to nije moralno, ali Miskovic je poslovao u skladu sa vazecim zakonom , uredbama i ovlascenjima direktora carine. Isto kao sto su doneli zakon da sirotinja jeftino otkupi stanove koje je i onako platila kroz doprinos za stambeni fond, a oni jeftino otkupili vile iz otimacine. Ode Misko pevajuci, mi ostasmo plakajuci.
Ponedeljak 21.03.2011. 19:07
Tako ti je to, kad poslovodju krene karta.
Ponedeljak 21.03.2011. 21:56
Сместићуви тамо где ви је место ИЗА РЕШЕТКЕ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online