Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.02.2011.
18:28
Vestionline A

Bogoljub Karić se nalazi na Kosmetu

Bogoljub Karić koga Srbija tereti da je oštetio budžet za 60 miliona evra, boravi na Kosovu, ali ne može biti izručen Beogradu zbog nepostojanja saradnje Kosmeta i Srbije u oblasti pravosuđa, piše danas prištinski dnevnik Ekspres.

List dodaje da Karić ne može biti izručen iako je za njim raspisana crvena Interpolova poternica. Ekspres navodi da su njegovi novinari telefonom razgovarali sa Karićem i da im je on rekao da dolazi na Kosovo i Metohiju.

Niko ne može da me spreči da ne budem na Kosmetu
 

"Ja sam rođen u Peći, imam kosovsku ličnu kartu i pasoš, i niko me ne može sprečiti da dolazim na Kosmet", rekao je Karić.

Prema njegovim rečima, za vreme vlade Vojislava Koštunice srpska vlast ga je optužila zbog posete Tirani sa još 150 poslovnih ljudi, zbog poseta Brezovici, ali i zbog toga što je kompaniju Mobtel "stavio na raspolaganje" Kosovu.

"Prema njima (institucijama Srbije) preko Mobtela smo prisluškivali visoke zvaničnike, navodno sam špijunirao za Albance, o čemu oni govore", rekao je Karić.

Ekstradicija je, prema Ustavu samoproklamovane republike Kosova i Metohije, u isključivoj nadležnosti Ministarstva pravde i tu ne mogu da se mešaju ni Euleks niti bilo koja druga međunarodna organizacija na Kosmetu.

"U ovakvim slučajevima Euleks ima samo ulogu nadziranja", kazao je za dnevnik Ehat Miftari, rukovodilac odeljenja za međunarodnu pravnu saradnju u Ministarstvu pravde, ističući da sa Srbijom nemaju nikakvu saradnju.

Interpol je, prema Miftariju, od zvaničnika Kosova zatražio objašnjenje zbog nepostupanja po crvenoj poternici za Karićem, ali je ustanovljeno da je on državljanin Kosova i da ga zbog nedostatka saradnje ne mogu izručiti.

U Ustavu Kosova navodi se da se državljani Kosova ne mogu izručiti zemljama sa kojima Kosovo nema međudržavne sporazume o izručivanju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.02.2011. 19:07
lobira za siptarsku stvar. sve za pare. takav je bio i ostao. prevarant. siptarski poslusnik i djavolji segrt. treba mu zapleniti svu imovinu, koja zauzima trecinu dedinja. inace dobar finansijer lopate tome. pa zasto se cudite sto grobar na mitingu nije pomenuo kosovo i metohiju...
Četvrtak 24.02.2011. 19:47
Secamo se kada je u toku 1990.godine od novca iz Zajma za preporod Srbije skoro svake veceri na TV Beograd organizovao svecanosti polaganja kamena temeljca za pogone u srpski selima na Kosovu i Metohiji. Nakon slavlja i odlaska TV ekipe od tih pogona nije bilo nista, samo mu je ostao novac kojije posle inflacije 1992. i 1993. vratio u istom nominalnom iznosu. Ja se secam, ada ki se drugi secaju toga ne znam, mozda se toga ni Karic ne seca.
Četvrtak 24.02.2011. 19:54
Па Богољуб Карић је рођен и живео је много година на Космету.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online