Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.02.2011.
04:51
A

Bogoljub Karić ima pasoš Kosova

Bogoljub Karić (55), lider Pokreta snaga Srbije, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu poternicu, uzeo je državljanstvo i pasoš samoproglašene Republike Kosovo, navodi beogradska štampa.

Bogoljub Karić, sa pasošem Kosova, nesmetano putuje

Međunarodne institucije na Kosovu nedavno su obavestile srpsku policiju da Karića ni u slučaju da se nađe na teritoriji Kosova ne mogu ni uhapsiti niti izručiti Srbiji upravo zato što poseduje lična dokumenta izdata na Kosovu, piše Alo.

"Imali smo operativna saznanja koja su ukazivala da će Karić doći na sahranu svog oca Janićija 23. oktobra prošle godine, koja je obavljena u porti Pećke patrijaršije, a kasnije i da je prisustvovao sahrani. Otuda smo uputili dopis Euleksu, ispoštovali sve propratne procedure i obavestili ih o poternici Interpola za Karićem, koji je srpski državljanin", kaže izvor lista u vrhu MUP-a Srbije.

Odgovor međunarodnih institucija, međutim, neprijatno je iznenadio srpske istražne organe. U dopisu Euleksa, koji je nedavno stigao, navedeno je da bez obzira na srpsku poternicu nema osnova za hapšenje Karića, s obzirom na to da je državljanin Kosova i s obzirom na to da ta "republika“ po svojim zakonima ne izručuje svoje državljane.
 

Portparol PSS-a Jadranka Tasić nije mogla da potvrdi saznanja "Alo“ da je Karić uzeo kosovsko državljanstvo.

"Nemam tu informaciju, a pošto je ja nemam, pretpostavljam da nije tačna", kaže Tasićeva.

Ima i kolumbijsko državljanstvo?

 

Veruje se da se odbegli Bogoljub i Sreten Karić već godinama nalaze u Moskvi, gde ulažu novac i neometano posluju. Osim srpskog i kosovskog, kako je "Alo“ pisao prošle godine, domaće bezbednosne službe su došle do saznanja da Karić ima i kolumbijski pasoš. Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je sredinom septembra prošle godine optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića i još 15 osumnjičenih da su od 1998. do 2005. godine oštetili kompaniju "Mobtel“ za više od 60 miliona evra.

Karić je državljanstvo najverovatnije uzeo na osnovu toga što je rođen u Peći. S obzirom na to da je time postao slobodan čovek na Kosovu, bezbednosne službe veruju i da je prisustvovao očevoj sahrani.

Zanimljivo je i da su kuće porodice Karić u Peći netaknute i jedine srpske koje nisu spaljene jer o njima godinama vode računa komšije Albanci, kako su izjavili, da bi se Karićima odužili "za sve lepo i dobro koje su s njima proživeli“. Mediji su pisali i da Bogoljub Karić širom Kosova drži najbolje snabdevene hipermarkete E.T.C. zajedno sa pećkim biznismenom Ramizom Kelmendijem.
 

U PR službi Karića tada su izjavili da "ne znaju da li Bogoljub drži te markete i da nemaju tu informaciju“. Međutim, informaciju je potvrdio Bajram Redžepi, ministar policije takozvane države Kosovo.

"Ne znam da li potpuno samostalno ima legalan biznis ovde, ali je u partnerskim odnosima s nekim jakim biznismenima iz Peći, a ima i akcije u nekim firmama", tvrdi Redžepi.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 06:30
hahhhaa dzaba ste krecili u zuto...Karic postaje Karici...tako je to kad se zeli u EU i NATO....zali boze narod koji vas trpi jer nema nikog normalnog da vas skine sa vlasti...sve ste oterali u hag....
Utorak 22.02.2011. 07:23
Naša vlast je Karića gurnula u ruke šiptarima, samo da bi umesto njega dovela svoje evropske prijatelje u Srbiju.
Utorak 22.02.2011. 09:45
Јуче они несрећници у `косовској скупштини` данас овај... неки људи су стварно залутали на ова свет... Не појмљиво ми је то како неко може да буде толики изрод? Заиста ми то не иде у главу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online