Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Četvrtak 20.01.2011.
10:07
novosti.rs A

Konuzin: Nisam optimista oko razgovora Srbija - Kosmet

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da nije optimista u vezi s dijalogom Beograda i Prištine, a da će Moskva nastaviti da podržava Srbiju, doduše, u onom stepenu u kojem Srbija bude pokazivala doslednost.

U neverici vrti glavom kad razmišlja o dijalogu Beograda i Prištine: Aleksandar Konuzin
 

Smatrate li da je realno da pregovori Srba i kosovskih Albanaca počnu pre završetka istrage o izveštaju Dika Martija?
- U skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN od 9. septembra 2010. inicijativu o tom pitanju preuzela je na sebe EU. Pri tom, u ovom trenutku u Prištini se nema sa kim razgovarati.


“Niko nas nije zvao da posredujemo"


Hoće li Rusija posredovati, i na koji način, u dijalogu?

- U ovom trenutku Rusija ne vidi za sebe bilo kakvu ulogu u tim pregovorima. Uostalom, takav poziv nam niko formalno nije ni uputio. Ponavljam, još nije realizovana posrednička inicijativa najavljena iz EU.


Kakva su vaša očekivanja od pregovora?

- Ne mogu reći da sam optimista što se tiče rezultata.


Možete li zamisliti da se za pregovaračkim stolom nađe i Hašim Tači, za kojeg se sumnja da je učestvovao u teškim zločinima?

- Gospodin Tači očito nije najpoželjniji partner za pregovore. Ali, o tome treba da odluče oni koji su neposredno angažovani u njihovoj organizaciji.


Konuzin je ponovio da Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosmeta i da nema nameru da menja taj stav, kao i da kosmetski problem treba rešiti političkim metodama, u skladu s međunarodnim pravom i na osnovu Rezolucije 1244.


Nema potrebe da se NATO širi

Komentarišući eventualni ulazak Srbije u NATO, Konuzin je da Rusija ne vidi neophodnost širenja Alijanse.


- NATO je ne samo politički, već pre svega vojni savez. Zbog toga je uključivanje novih članica za nas pitanje bezbednosti - rekao je ruski ambasador.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 11:21
E Ambasadore,kakva doslednost ono u cemu je sprska vlada dosledna je samo unistavanje svega Srpskog i da za to dobiju svoju napojnicu,nama jedino dragi Bog moze pomoci i niko vise ovo u Srbiji je sve ogrezlo u kriminal da je to uzas i jad i tuga!A narod kao u transu,i posle ce opet biti nisu Rusi hteli da pomognu pa kome da pomognu ovim izdajnicima,i u pravu su kad kazu nemozemo mi biti veci Srbi od Srba!
Četvrtak 20.01.2011. 10:24
I mi gradjani nismo optimisti kad je u pitanju pregovaranje o Kosovu. Ovu kvazi demokratsku vlast Kosovo ne interesuje, Pregovaranje pod okriljem EU i učešćem naših evrosimpatizera biće samo još jedna farsa i zamazivanje očiju srpskim gradjanima. Dobili su naredjenje da da potežu pitanje statusa Kosova. EU je svoje rekla, ovi naši su na to pristali izmenom rezolucije u UN, tako da ovi pregovori neće imati nikakav značaj. Drugo zbog čega nisam optimista je ta što naši političari Tadiqi i Djeljaji imaju želju da na suprotnoj strani vide Tačija kao pregovorača.
Četvrtak 20.01.2011. 10:58
Šta da kaže posle rezolucije u kojoj je jasno da o statusu Kosova nema razgovora, i da Srbija mora da ukine paralelne institucije. Naša vlada nije uložila protest, primila je k' znanju i toj mu je to. Ceo ovaj razgovor je imao za poentu da je uključivanje Srbije u NATO pitanje bezbednosti Rusije. Samo što nije rekao da će u tom slučaju neka raketa dobiti i putanju za vojne ciljeve u Srbiji pa da se ne ljutimo jer se to podrazumeva. Ulaskom u NATO mi smo sa Rusima završili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online