Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 18.01.2011.
09:10
Alo A

Zaratili srpski gej aktivisti

Gej aktivisti u Srbiji zaratili su, verovali ili ne, zbog različitih stavova koje su o legalizaciji istopolnih brakova, piše beogradska štampa.

Predrag Azdejković napao je bivšeg saborca zbog gej brakova
 
Iritiran “inferiornim stavom” koji je Boris Milićević po tom pitanju izneo za "Alo", predsednik GLIC-a Predrag Azdejković osuo je paljbu po Milićeviću nazvavši ga “potrčkom SPS-a”. Milićević, koji je istaknuti gej aktivista, odnedavno je postao član Glavnog odbora Dačićeve partije.
 

Azdejkoviću ova prozivka nije bila dovoljna, pa je svog nekadašnjeg saborca pozdravio i na socijalnoj mreži “fejsbuk” statusom: “To što Borisa Milićevića niko neće ne znači da mi ostali treba da ispaštamo!”
 

Podsetimo, Milićević je u izjavi za "Alo" prošle nedelje istakao da srpsko društvo trenutno ima većih problema od legalizacije gej brakova, te da rešavanju problema nasilja i diskriminacije nad svim manjinskim grupama treba dati prioritet.
 

"Boris i ja smo bili zajedno u omladini Socijaldemokratske unije kad su nas 2001. godine skinsi tukli, jer smo se borili za legalizaciju gej brakova. On 10 godina kasnije govori ono što smo ranije obojica prezirali kod političara - da nije vreme. Menja svoje mišljenje u skladu sa situacijom i to ga čini potrčkom ljudi iz stranke u kojoj se nalazi“, opleo je Azdejković po bivšem sapatniku.
 

Inače, nekadašnji bliski prijatelji danas razgovaraju samo preko novina.
 

"Javimo se jedan drugome kad se sretnemo, ali ne pričamo. Razgovaramo isključivo preko medija. Nas dvojica smo ti kao Vuk i Šešelj“, kaže kroz smeh Azdejković.
 

On dodaje da je uvredljiv status na “fejsbuku” svom bivšem drugu posvetio u besu, ali da sve ukazuje da je usamljenost razlog za izostanak Milićevićeve podrške inicijativi promene Ustava kako bi brak postao “unija dve osobe”.
 

“Čini se da ga niko neće… Ko bi hteo brak ako nema s kim?“, našalio se Azdejković.

Borisa Milićevića nisu preterano uzrujale Azdejkovićeve prozivke, ali nije propustio priliku da ga “otpozdravi” preko “Alo!”.

"Gospodin Azdejković može slobodno da proziva. U mom zalaganju za prava gej populacije se ništa nije promenilo ulaskom u SPS, osim što sam došao na poziciju s koje mogu da pomognem. Pod jedan, on je sam doskora tvrdio da se protivi braku, a drugo, svako ima pravo na svoje mišljenje, pa ne vidim gde tu ima mesta panici“, replicirao je Milićević.

Utorak 18.01.2011. 09:20
samo neka ratuju, za bolje i nisu. što se mene tiče, mogu i da se poubijaju. o.O
Utorak 18.01.2011. 13:55
Treba da se izjasne ko je od njih pasivan a koji aktivan ako već uključuju javnost u obračun. Možda bi ženska populacija glasala za pasivnu stranku, sigurno nije ni njima lako kada aktivni pijan navali.
Utorak 18.01.2011. 13:58
Ljudi, sta vam je vidite da ovi korisnici gia-82 i lezzgirl, samo se sprdaju i provociraju, ignorisite ih!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online