Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 17.01.2011.
17:26
Vestionline A

Bez rasprave o Martijevom izveštaju

Evropski parlament neće sutra raspravljati o izveštaju izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na Kosmetu Dika Martija, niti će se Marti pojaviti pred članovima Komiteta za spoljne poslove EP, rekao je danas portparol parlamenta Žaume Duk.

Neće pred Evropski parlament: Dik Marti čeka zvaničnu potvrdu
 


Kako je ranije saopšteno iz Saveta Evrope, Marti je prihvatio da se obrati članovima Komiteta EP, ali tek pošto izveštaj predoči Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.


Marti će govoriti na Parlamentarnoj skupštini SE 25. januara, a naknadno će biti određeno kada će se obratiti članovima Komiteta EP za spoljne poslove u Strazburu, saopštilo je Odeljenje za medije te organizacije.


Prištinski list "Koha ditore" danas je objavio da u Komitetu za spoljnu politiku Evropskog parlamenta danas i sutra neće biti održana predviđena rasprava o izveštaju Martija, zbog njegove odluke da se ne pojavi u tom komitetu uz obrazloženje da mu je "agenda popunjena".


"Izvori iz EU kažu da je Marti po svemu sudeći izračunao da prvo sačeka da njegov izveštaj bude usvojen 25. januara na Parlamentarnoj Skupštini SE (koja nije organ EU) gde će imati pomoć Srbije i Rusije, a da nakon toga izađe u februaru pred Evropski parlament sa jačom pozicijom", piše prištinski dnevnik.

Saradnici Dika Martija su naveli da on ima poziv da se pojavi pred Evropskim parlamentom na zasedanju u februaru, naveo je list.

Evropski parlament glasa o SSP

Evropski parlament glasaće sutra o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, prenose beogradski mediji.

Evropski parlament

Kako je uoči odlaska u Strazbur rekao potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić, nema nikakve sumnje da će Evropski parlament ratifikovati ovaj sporazum.

Đelić je istakao da bi konsenzus oko tog pitanja trebalo bi da bude što je širi mogući, poput onog kakav je postojao kada je krajem 2009. godine ukinute vize za građane Srbije.


Evropska unija je odlučila da u junu 2010. godine otpočne proces ratifikacije sporazuma sa Srbijom i do sada je to učinilo 11 od 27 zemalja članica.
Prva je to učinila Španija 21. juna prošle godine.

Prvi ugovorni sporazum između Srbije i EU potpisali su 29. aprila 2008. godine u Luksemburgu potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i tadašnji predsedavajući EU Dimitrij Rupel.

Sporazum je potpisan nakon dramatičnih pregovora u kojima su učestvovali srpski šef diplomatije Vuk Jeremić, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana, evropski komesar za proširenje Oli Ren, te holandski šef diplomatije Maksim Ferhagen.

Solana i Ren su, naime, do duboko u noć pregovorali s Ferhagenom o pronalaženju rešenja kako bi bilo omogućeno potpisivanje SSP-a i isto vreme zadovoljen holandski stav o uslovljavanju početka primene povlastica iz Sporazuma punom saradnjom s Hagom. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.01.2011. 17:58
Sacekajmo 25. januar. Ima jos puno toga sto nije receno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online