Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 06.01.2011.
13:02
D. Dekić - Vesti A

Cvetković zavitlava siromašne Srbe

Dok je Srbija je u 2011. ušla sa, prema nekim statistikama, milion gladnih, premijer Mirko Cvetković se sa suprugom i svitom telohranitelja baškario u apartmanu novootvorenog ekstraluksuznog aranđelovačkog hotela Izvor, gde dan boravka košta 300 evra.

Baš je lepo biti ja: Premijer Srbije Mirko Cvetković
 

O trodnevnom novogodišnjem opuštanju premijera, beogradske redakcije je obavestio Srpski narodni pokret NAŠI 1389 koji je, pozivajući se na priče gostiju elitnog odmarališta, naveo da Cvetković tokom čitavog dana odmara mozak uz preferans, viski i kupanje u bazenima. Taman smo pomislili da nije lepo što će premijer biti na odmoru do 10. januara dok ćemo mi obični Srbi da radimo sve vreme od dočeka Nove, kad ono - može da bude i gore... Cvetković se časti specijalitetima koje mu u apartman donosi hotelsko osoblje, a čitanjem štampe se ne zamara, pa verovatno nije ni pročitao jučerašnje napise da 6.000 dece u zemlji čiji je premijer nema šta da jede.
 

Predsedniku srpske Vlade SNP Naši 1389 javno upućuje pitanje odakle mu novac i ko plaća njegovu megapratnju od čak deset telohranitelja.
 

Cena - prava sitnica

* Jednokrevetna soba 9.600,00 RSD
* Dvokrevetna soba 12.800,00 RSD (za 2 osobe)
* Soba superior 15.400,00 RSD (za 2 osobe)
* Apartman 19.900,00 RSD (za 2 osobe)
* Apartman superior 29.300,00 RSD (za 2 osobe)

- Hotel je pod policijskim nadzorom, i automobili policije parkirani ispred, kao i vozila iz pratnje premijera - navodi ovaj pokret. Dokumentujući tvrdnje fotografijom, dodaju i upitnu konstataciju da ukoliko je boravak premijera poklon gazde aranđelovačke oaze, je li u tom slučaju reč o sukobu interesa?
 

Zanimljivo je da ovo nije i prvi odlazak premijera u Izvor. Cvetković i njegova supruga su, u novembru prošle godine, uveličali slavlje i veliki vatromet koje je povodom otvaranja hotelskog zdanja upriličio vlasnik Miroljub Aleksić.
 

Od zaposlenih u hotelu, "Vesti" su pokušale da dobiju potvrdu o boravku visokog gosta, ali je ljubazna i pomalo zbunjena službenica izverglala, napamet naučenu izjavu, bez konkretnog odgovora.
 

- Nažalost, ne mogu da vam potvrdim tu informaciju - kazala je kratko.
 

Malerozno skijalište

Za razliku od premijera, šefu diplomatije Vuku Jeremiću nije se dalo da uživa u zimskom austrijskom luksuzu. Jeremić je, prema pisanju beogradskih medija, prvog dana boravka 24. decembra polomio ruku u skijaškom odmaralištu Bad Klajnkirhajm, a ne na beogradskom ledu kako su pokušali da predstave njegovi najbliži saradnici, pa je morao da se vrati kući. U tom ski-centru prosečan smeštaj nedeljno košta od 520 evra, a ekskluzivni hotelski smeštaj dnevno i do 1.000 evra po osobi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.01.2011. 13:21
Није ваљда да су медији већ заборавили његову улогу у приватизацији(Агенција). Ми гражани нисмо, нама је јасно на чијем јаду и несрећи се они башкаре по базенима.
Četvrtak 06.01.2011. 13:07
SANADER II !!!!
Četvrtak 06.01.2011. 15:00
Кад народ ћути то је добар знак, значи нешто се спрема. Ови изроди српског рода и народа су дошли буном на власт и само тако могу и да се отерају. Проблем је само што нема ни једне партије ни политичара који је поштен и који би подржао народ.Зато браћо и сестре морамо да се сами организујемо а мислим да је удружење НАШИ 1389 најболја опција за то. Помозимо тим младим људима и ми мало старији,помозимо тим младим родољубима да отерамо заједно ову багру са власти. Мени је 48 година, без посла сам, подстанар и хилјаде оваквих случајева још има у Србији. Ова наша Србија има око милион незапослених људи, да ли сте свесни колика је то маса огорчених људи који само треба да се организују.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online