Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.05.2018.
10:58
republika.rs, Vestionline A

Novi način opuštanja: Zmijska masaža (VIDEO)

Mnogo je vrsta i podvrsta masaža, fizioterapeuti završavaju fakultete da bi bili stručni i pružili svojim klijentima siguran tretman. Od klasične medicinske, sportske, aromatične, tradicionalne tajlandske, one s vrućim kamenjem, s himalajskom soli, refleksologija, anticelulitne, masaže koje izvode slepi maseri, a sada se u svetu nudi još jedna prilično ekstravagantna - masaža zmijama.

Reuters
Foto: Ilustracija

Proces je jednostavan, legnete na masažni sto, a maserka Serpentesa (koja sebe naziva sveštenicom zmija) na vas stavi svojih nekoliko povećih ljubimica.

Reč je o dva, tri, četiri kraljevksa udava. Ovaj tretman izvodi se u Veli Cotidžu u državi Njujork.

Novinarka "Insidera" koja je probala tretman rekla je da je takva masaža tradicionalna u Indoneziji i Izraelu, pa ga je potražila u svojoj domovini Sjedinjenim Državama, prenosi 100posto.hr.

Objasnila je da se inače ne plaši zmija, ali pre tretmana je ipak bila malo nervozna. Maserka Serpentesa ovakvu uslugu zmijske masaže pruža već 15 godina.

- One su neotrovna vrsta, iako su divlje voljne su da budu naše učiteljice izbliza i lično - kazala je maserka.

Osim što zmijska masaža opušta, kako ona tvrdi zbog stimulacije nerava otpušta se oksitocin, "hormon dobrog raspoloženja" koji opuštaju stres i stvaraju zadovoljstvo.

A sesija uvek počinje na isti način. Serpentesa prvo mora da se uveri da se i klijent i zmije osećaju ugodno. To bi značilo probno postavljanje životinja na glavu i ramena klijenta.

- U svojoj srži to je osećajni i duboki uron u senzualno blaženstvo. A kako se osećate posle zmijske masaže direktno je povezano s tim kako se osećate na početku - objasnila je šaptačica zmijama.

Nakon što se uveri da su i zmije i klijent ok jedni s drugima, kreće prava masaža. Klijent legne na sto za masažu, a Serpentesa jednu po jednu zmiju postavlja na njihova leđa.

Serpentesa u svojoj kolekciji ima 10 kraljevskih udava, ali samo tri ili četiri su istovremeno na stolu.

Zmije nikad ne tera na rad. 

Nikad ne masiraju kada je vreme za hranjenje, kada menjaju kožu ili ako su bolesne.

Žena koja je postala profesionala zmijska maserka kaže da kao dete nije znala ništa o zmijama, osim biblijske priče o zmiji koja je nagovorila Evu da pojede grešnu jabuku.

Ali, kao prava predana trbušna plesačica nabavila je kraljevskog udava.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online