Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 24.11.2010.
17:29
D. Dekić - Vesti A

Prevareni u matici i dijaspori

Fond za razvoj demokratije podneo je tužbu Privrednom sudu protiv PTT saobraćaja pošto je to javno preduzeće 864.000 običnih akcija u AD Telekom Srbija, vrednih šest milijardi evra, procenilo na svega 81,5 miliona i poklonilo ih Vladi Srbije.

Nekom poklon, nekom tužba

Ta nevladina organizacija traži da se razmotri ustavnost i zakonitost odluke o poklonu 80 odsto akcija, uz zahtev da se do okončanja sudskog postupka Vladi i Ministarstvu finansija privremeno zabrani prodaja državnih akcija.

U Fondu tvrde da akcije vrede i 80 puta više jer "Telekom" ima brojne većinske i zavisne firme u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Holandiji.


Kako je ukazano, Ustav, Zakon o JP i više drugih, kao i Uredba o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom i Statut PTT zabranjuju poklanjanje ili prodaju telekomunikacione imovine jer ona ima status državne imovine od posebnog, opšteg i strateškog značaja za Srbiju.


Fond ističe da je PTT je prekršio stotine hiljada ugovora o sufinansiranju, zaključenih sa građanima i pravnim licima, da će telekomunikaciona infrastruktura ostati u vlasništvu PTT kao državna svojina. Zato postaju odgovorni za naknadu štete svima koji su sa 1.000 dolara po liniji učestvovali u izgradnji infrastrukturne mreže JP PTT.


Predsednik Fonda Milenko Radić kaže da 57.600 akcija PTT u Telekomu, namenjenih po zakonu za podelu građanima, prema proceni JP PTT vrede 12,2 miliona evra, a po tržišnoj 978 miliona evra ili takođe 80 puta više.

On podseća i da se prema Zakonu o pravu na besplatne akcije, građanima Srbije u matici i dijaspori akcije moraju preneti pre pokretanja procesa privatizacije.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 17:38
"Fond ističe da je PTT je prekršio stotine hiljada ugovora o sufinansiranju, zaključenih sa građanima i pravnim licima.." Tacno tako.Nasi roditelji kad su uvodili telefone, nisu placali samo prikljucak nego i snosili troskove za izgradnju infrastrukture.Secam se da je uvodjenje telefona kostalo nekoliko dobrih plata.Ne nadam se puno u ovu vlast da ce im to priznati na njihovom, zavisnom, sudu al nadam se da ce buduci kupac Telekoma saznati za sve ovo.I naravno da ce ih svi ondasnji vlasnici ugovora (akcionari), dobiti na svakom nezavisnom sudu pa ako treba i nekom evropskom.Ceracemo se jos, bando lopovska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online