Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.10.2010.
21:51
Tanjug A

Preko parkinga, Jagodina oštećena za 1,6 miliona evra

Firma "Majer" iz Gornjeg Milanovca, koja je 2007.godine u Jagodini otvorila "Parking servis" sa gradskom garažom za 1.500 vozila, oštetila je budžet ovog grada za blizu 1.600.000 evra.

Ovu tvrdnji, u krivičnoj prijavi, izneo je pre četiri dana smenjeni direktor "Parking servisa" Miomir Čihačev, a povodom njegove prijave, Skupština grada zakazala je za ponedeljak konferenciju za novinare.

Do sada niko nije primetio da fali čitav sprat na garaži: Centar Jagodine
 


Na konferenciji će govoriti zamenik gradonačelnik Jagodine i narodni poslanik Petar Petrović, rečeno je u Informatovnoj službi Skupštine grada.


Grad Jagodina i firma "Majer", čiji je valsnik Vladimir Maletković, su 2006. godine, dogovorili izgradnju gradske garaže. Grad je dao prostor u samom centru grada, uređene komunalije, za 30 odsto udela.


"Majer" se obavezao da izgradi garažu površine 3.600 metara i 1.380 kvadratnih metara poslovnog prostora i lokala, za 70 odsto udela. Prema tom ugovoru, vrednost inevsticije je bila oko 1.300.000 evra.


Čihačev, i smenjeni predsednik Skupštine "Parking servisa" Nebojša Milosavljević, tvrde da je gradska garaža manja za 1.200 kvadrata (za ceo jedan sprat), a od prodaje lokala, čija je cena bila oko 3.000 evra po kvadratu, grad nije dobio ni dinara, sve se slilo u kasu "Majera".


Malverzacija je otkrivena kada se firma "Multigrup" iz Kanade zainteresovala za kupovinu 70 odsto kapitala "Majera" u Jagodini, tvrde oni.


"Utvrđeno je da se ugovor koji je u Agenciji za privredne registre ne podudara sa ugovorom koji je sačinjen sa Skupštinom opštine Jagodina", kaža Čihačev, koji je protiv vlasnika "Majera" podneo krivičnu prijavu "za zloupotrebu ovlašćenja i falsifikovanje dokumenata".


On ističe da mu je to omogućio novoimenovani direktor "Parking servisa" Dragan Knežević.


Zanimljivo je, kako Čihačev i ostali zaposleni, ali i niko od gradskih funkcionera, do sada, do smene Čihačeva i Milosavljevića, nije primetio da garaži nedostaje jedan ceo sprat.


Oko 20 zaposlenih "Parking servisa" štrajkuje od pre pet dana, a imovinu firme čuva profesionalno obezbeđenje. Oni strahuju za sudbinu, svoju ali i firme, jer kažu da su već dva "Parking servisa" u Ćupriji i Novom Pazaru, firme "Majer" ugašena.


"Parking servis" u Jagodini je otvoren 12. jula 2007. godine. Učinio je to gradonačelnik Dragan Marković - Palma, povodom Dana grada, simboličnim podizanjem rampe na gradskoj garaži uz prisustvo brojnih goštiju.

Petak 22.10.2010. 21:55
glupi gradonacelnik. posledica njegovog preteranog boravka u zoo-vrtu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online