Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.10.2010.
12:51
Vestionline, Tanjug A

"Neredi bacili senku na našu državu"

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda, ministar energetike i rudarstva Petar Škundrić, osudio je danas nerede koje je u Đenovi izavala grupa navijača iz Srbije, ocenivši da je bačena senka na našu državu i sport.

Petar Škundrić

"Svi vinovnici izgreda u đenovi trebalo bi da ozbiljno odgovaraju", poručio je Škundrić u izjavi Tanjugu, uz ocenu da "takvo ponašanje nema veze sa sportom, niti sa lepom sportskom tradicjiom".


Prema njegovim rečima, Crvena zvezda "nema nikakve veze" sa događajima na kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope između fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije.

"Tražiću da se ogradimo od svih oblika ponašanja koji imaju primesu netolerancije i sile", rekao je Škundrić i posebno osudio napad na golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića.

"Svaki sportista ima pravo da odabere klub u kojem će nastaviti karijeru i niko nema pravo da ga zbog toga napada", smatra Škundrić.
 

Crvena zvezda i Partizan danas o incidentima u Đenovi


Rukovodstvo Crvene zvezde će tokom dana održati sastanak nakon kojeg će izneti svoj stav o incidentu koji su izazvali naši navijači na kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope, izjavio je portparol trofejnog fudbalog kluba Marko Nikolovski.


"U ovom trenutku ne mogu ništa više od toga da kažem. Moramo biti strpljivi sledećih nekoliko sati, a predstavnici Crvene zvezde sigurno će se oglasiti povodom događaja u Đenovi", poručio je Nikolovski.


Portparol Partizana Marko Vjetrović je najavio da je Upravni odbor "crno-belih" zakazan za danas u 14 časova i da će na njemu biti reči o napadu na njihovog golmana Vladimira Stojkovića i o uzrocima prekida meča sa Italijom.

 

Kako je ranije najavljeno, o događajima u Đenovi svoj stav će tokom dana izneti i Fudbalski savez Srbije koji narednih dana očekuju brojne aktivnost i razgovori sa predstvanicima Evropske fudbalske unije uzrokovani incidentima na stadionu "Luiđi Feraris" zbog kojih će naš državni tim sasvim izvesno snositi posledice.

Italijani su već najavili da ne žele da dođu u Srbiju.

DHSS traži smenu ministarke za sport i nadležnih u BIA

 

Demohrišćanska stranka Srbije zahteva posle nemilih događaja u Đenovi, gde je trebalo da se održi fudbalska utakmica Italija - Srbija, hitnu ostavku ili smenu ministarke za omladinu i sport Snežane Samardžić - Marković, kao i smenu nadležnih u Bezbednosno-informativnoj agenciji, saopštila je danas ta politička stranka.


Ministarka sporta "ništa nije uradila da se umesto anarhije i haosa napravi red u sportu", niti je podnela predloge da se donesu zakoni o sportu i o finansiranju u sportu, navela je D H S S, ističući da su implikacije nemilih događaja tragične po čitavu zemlju.


DH S S smatra i da je potrebno smeniti nadležne u BIA koji "nisu predupredili sinoćne događaje", ni one "vezane za vandalizam povodom Parade ponosa", jer su "oba događaja unapred planirana, instruirana, organizovana i vođena iz jednog centra, a nije učinjeno ništa da se oni spreče".


"Pored njih odgovornost snose i pravosudni organi zbog sporosti i blage, odnosno čak blagonaklone kaznene politike prema prestupnicima sa sportskih terena, Ustavni sud Srbije zbog sporosti u donošenju odluka o zabrani delovanja ekstremnih navijačkih organizacija i Fudbalski savez Srbije sa predsednikom na čelu", navedeno je u saopštenju.

 

Privedeno više od 50 osoba

 

U akciji italijanske policije uhapšeno je 17 osoba, uključujući i šefa srpskih ultra navijača, 35 osoba se nalazi na ispitivanju, dok je ukupno 138 identifikovano posle nereda na stadionu u Đenovi, navela je italijanska agencija ANSA.


Nasilni incidenti su se, navodi agencija, nastavili i van stadiona do posle dva ujutro.

 

ANSA prenosi da je u neredima pre i posle utakmice Italija-Srbija 16 osoba povređeno.

 

U toku dana očekuje se konferencija za novinare italijanske policije, na kojoj će biti objavljen tačan proj uhapšenih, procesuiranih i puštenih izgrednika.


Kako je za B92 potvrdila konzul Ivana Pejović, 14 osoba je zatražilo medicinsku pomoć, a jedan je zadržan u bolnici. Prilikom napuštanja stadiona, posle prekida utakmice Italija- Srbija, a koji su izazvali srpski huligani došlo je do sukoba sa policijom.


Reporteri B92 sa lica mesta javljaju da je policija temljno pretresala jedan po jedan autobus, što je trajalo više od tri sata i iz njih izvodila jednu po jednu osobu, koje je skidala do pola.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.10.2010. 14:08
Ovaj Skundric prima 2 plate, a mladi nemaju dinara i nikakve perspektive u ovoj zemlji! Ovi neredi jesu isplanirani, to je jasno, ali i sa druge strane pokazuju stanje u zemlji koje je najgore u zadnjih 10 godina...sad je gore nego za vreme Slobe. Ljudi ili padaju u apatiju ili u agresiju!
Četvrtak 14.10.2010. 13:47
Vidi majku im zabarsku kako biju nase na kraju videa,bez ikakve veze,ovi se i ne brane ni nista,,,,,,pa ko je ovde zrtva a ko dzelat??? Ovo je ludnica,svi mediji treba da pisu o tome kako su nasi navijaci maltretirani a ne obrnuto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online