Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
06:47
Blic A

Šarić svedoku preti smrću

Darko Šarić, narko-bos za kojim je srpska policija raspisala Interpolovu poternicu zbog šverca 2,3 tone kokaina i pranja novca, uputio je pretnje smrću Nebojši Joksoviću (38), optuženom pripadniku klana, koji je u ovom postupku pre tri meseca dobio status svedoka saradnika, ekskluzivno saznaje „Blic”.

Šalje pretnje preko posrednika: Darko Šarić

Zbog ovih pretnji, na obezbeđenju Joksovića, osim pripadnika Uprave za obezbeđenje svedoka saradnika, angažovani su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Joksović je inače sa porodicom na tajnoj lokaciji od jula kada je pristao na saradnju sa Specijalnim tužilaštvom, i potom pušten iz pritvora Okružnog zatvora.


- Ubrzo posle Joksovićevog puštanja iz zatvora stigle su pretnje, u kojima mu se preti smrću. Te pretnje su direktno stigle iz najbližeg okruženja Darka Šarića - kaže za „Blic” izvor iz MUP Srbije. On navodi da su pretnje sigurno upućene po direktnom Šarićevom naređenju, koji je pobesneo zbog toga što mu je Joksović, jedan od najbitnijih saradnika u švercu droge u Italiji, okrenuo leđa.


- Policija je ozbiljno shvatila Šarićeve pretnje, i radi Joksovićeve sigurnosti, i sigurnosti njegove porodice, na njihovom obezbeđenju angažovala i pripadnike SAJ. Napravljen je plan na očuvanju bezbednosti svedoka saradnika, i te mere se primenjuju - kaže naš izvor. On navodi da se posebne mere preduzimaju i na bezbednosti Radana Adamovića, drugog svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šarića, ali da se on zasad nije našao na meti pretnji dojučerašnjih saradnika.


Nebojša Joksović inače je bio jedan od važnih karika u Šarićevom narko-lancu, koji je učestvovao u švercu pošiljke 235 kilograma kokaina, a koja je u januaru prošle godine zaplenjena u Italiji. Ova isporuka je i osnova koja je Joksoviću obezbedila status svedoka saradnika, ali i detalji koje je Specijalnom tužilaštvu dao o organizaciji i načinu rada Šarićevog kriminalnog klana.

Srpska policija Joksovića je uhapsila 27. januara, kada mu je i određen pritvor. On je na saslušanju negirao umešanost u šverc kokaina i predložio čak 20 svedoka koji bi mogli da potvrde njegove navode. Joksović, prema saznanjima „Blica”, nije sporio da je boravio u Italiji, ali je tvrdio da je u to vreme bio s prijateljima na skijanju.

Dokazi, međutim, ukazuju na to da je on tada bio u kontaktu sa optuženim Borislavom Tunjićem, koji je u Italiji uhapšen prilikom zaplene, ali i direktno sa Darkom Šarićem, čak i nakon što je u Urugvaju zaplenjeno više od 1,7 tona kokaina. Suočen sa dokazima, Joksović je u julu odlučio da progovori.

Specijalnom tužilaštvu se najpre obratio pismom, u kome je naveo da je spreman da sarađuje, nakon čega su usledili razgovori i konačni dogovor, na osnovu kojeg je Joksović pušten iz pritvora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online