Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.10.2010.
22:28
Tanjug A

Rebrači produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu saopštio je da je danas za još 30 dana produžio pritvor vlasnici dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama optuženim za protivpravno prisvajanje 37 miliona dinara iz tog fonda. Katarina Rebrača je u pritvoru od 7. aprila.

Ćerka i majka ostaju u pritvoru: Katarina Rebrača i Sandrina Bogunović

Razmatrajući, po službenoj dužnosti, razloge za pritvor, Krivično vanraspravno veće suda produžilo je pritvor Rebrači, njenoj majci Sandrini Bogunović, i Slađani Mironiji jer se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora viša od deset godina, saopštio je sud.

Pritvor im je produžen i zbog postojanja posebno teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.


U saopštenju se napominje da je veće po službenoj dužnosti preispitalo razloge za pritvor Rebrači i njenim saradnicama, posle podizanja optužnice proitiv njih.


Prethodno, 28. septembra, Apelacioni sud u Beogradu, odlučujući po žalbama branilaca okrivljenih, ukinuo je rešenje Višeg suda u Beogradu od 7. septembra o produženju pritvora i predmet se vratio na ponovno odlučivanje.

Pošto optužnica stupi na pravnu snagu sud bi trebalo da im zakaže suđenje.

Ponovo odlučujući o pritvoru, veće Višeg suda je 1. okrobra donelo rešenje kojim je Rebrači, Mironiji i Bogunovićevoj produžilo pritvor za još 30 dana, i to zbog postojanja posebno teških okolnosti i zaprećene kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret, navodi se u saopštenju.

Osumnjičena za protivpravno prisvajanje 37 miliona dinara: Katarina Rebrača

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 6. septembra optužnicu protiv Rebrače, njene majke, i Mironije koja se brani sa slobode, zbog zloupotreba sredstava iz dobrotvornog fonda.

Optužnicom se terete da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke, uglavmo preko uplatnica "Infostana".


Rebrača je fond osnovala maja 2006, a njegove aktivnosti su započete septembra te godine. Za kratko vreme fond je postigao sve kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji.


Početkom jula uhapšena je i grupa zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije na čelu sa direktorom prof. dr Nenadom Borojevićem, zbog sumnje da su vršili malverzacije sa citostaticima i izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2011. 09:54
gadura lopovska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online