Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.09.2010.
09:12 >> 10:05h
Blic, Press A

Jurili dilera, pretukli učitelja

Dvojica policajaca u civilu pretukli su "greškom“ u petak veče u Šumaricama učitelja iz Kragujevca Zorana Todorovića (38), koji se tokom policijske akcije "hvatanja“ narkodilera našao na pogrešnom mestu.

Učitelj Zoran Todorović sa ogrebotinama po glavi koju su policajci udarali o zemlju

Todoroviću su prišla dvojica policajaca u civilu i tražila mu legitimaciju. Kako kod sebe nije imao ličnu kartu, a i nije poverovao da su ova dvojica policajci, učitelj je počeo da beži. Istovremeno, inspektori su pomislili da je ovaj narkodiler koga su tražili, pa su ga stigli i isprebijali.

Todorović, učitelj Osnovne škole "Radoje Domanović" u Kragujevcu, ima vidne povrede po licu, plećima i na leđima oko bubrega. Kaže da ga boli desna ruka, da mu je polomljen zub i otekao jezik.

"Te večeri oko 19 sati trčao sam putem nedaleko od spomenka Nadi Naumović. Kraj mene je stao 'mercedes' iz koga su izašla dvojica i vičući na mene zatražila ličnu kartu. Rekoh im da je nemam kod sebe. Tražio sam da se oni legitimišu, a jedan od njih mi je na sekund pokazao neku karticu. Rekli su mi da stavim ruke na haubu kola, a onda je usledio strahovit udarac u leđa. Odmah sam pomislio da oni nisu policajci, nego pljačkaši ili manijaci. Otrgao sam se i počeo da bežim, da spasavam glavu“, priča uzrujani učitelj.

Kako je došlo do zabune?

 

U policiji kažu da je u petak uveče u toku bila akcija potrage za narko-dilerom, u kojoj su policajci na terenu bili "napeti i pod tenzijom". Videli su, kako kažu, muškarca koji sedi na klupi i "kuca poruku". "Mislili su da je on logistička podrška narko-dileru kog jure. Stali su autom koji nema policijskih oznaka i tražili mu ličnu kartu. On je nije imao, a nije poverovao da je reč o policiji. Počela je rasprava, čije posledice znate“, rekao je izvor iz policije.

Kako je ispričao medijima, već posle nekoliko metara okliznuo se i pao kraj puta, a policajci su ga stigli. Učitelj kaže da ga je jedan od policajaca 'zajahao', pritiskajući svojim kolenima njegove šake na tlu.

"Nastavili su da me udaraju u glavu. Zvao sam u pomoć, pitao sam ih 'imate li vi ljudi decu', a oni su mi odgovarali 'imamo' i nastavili da me biju. Udarali su mi glavom o zemlju, pukao mi je zub. Tada sam bio siguran da to nije policija jer sa lisicama bi me ta dvojica lako stavila u auto i privela. Posle 20 minuta pesničenja i psovki, stigao je još jedan auto. Tada sam najzad identifikovan. Zapretili su mi da o svemu ne smem da pričam i pustili me. Kući sam stigao oko 21 sat, jedva bauljajući. Moji sinovi su prvi i peti razred. Videli su me takvog, deca su još u šoku“, kaže učitelj.

Pošto se vratio kući, pešačeći četiri kilometra, učitelj Todorović je pozvao Hitnu pomoć. U Urgentnom centru je pregledan i snimljen, a utvrđeno je da nema teške telesne povrede.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović kaže da su "operativci policije zatekli Todorovića kako sedi na klupi i kuca poruke na mobilnom telefonu“.

"Nesreća je to što se on zatekao na terenu na kome su policajci koji su angažovani za suzbijanje prodaje narkotika imali akciju. Oni su, bez sumnje, nastupili agresivno, bez takta, i zbog toga su odmah suspendovani sa posla. To što su uradili ruši ugled policije, i sve ono što smo proteklih godina uradili da bi građani imali poverenja u nas. Ja sam lično razgovarao, u subotu, sa njim i njegovom majkom, i njemu i njegovoj porodici je garantovana bezbednost. Dvojica policajaca neće raditi dok se ne završi disciplinski postupak, primaće 60 odsto od plate, a o daljim merama protiv njih će odlučiti i tužilac. Sam učitelj može da pokrene postupak i da traži odštetu", rekao je Ivan Đorović.

Ponedeljak 20.09.2010. 09:32
jednom na predavanju u školi za policajce jedan predavač je rekao da je najveće zlo kad budale dobiju vlast u ruke,aludirajući baš na ovakve slučajeve.i bio je u pravu.u policijsku školu, a i na akademiju trebalo bi pod hitno uvesti predmet iz pedagogije.što vredi ako ih učiš zakone a nisi ih naučio kako da se ponašaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online