Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.09.2010.
15:24
Blic.rs A

Vratio mušteriji novčanik sa 5.000 evra

Ivica Jović (38), taksista iz Prokuplja, pronašao je na zadnjem sedištu svog taksija novčanik sa preko 5.000 evra i vratio ga vlasniku, ne želeći da uzme ni nagradu od 100 evra.

Taksista Ivica Jović

"Bolje da ga imam kao čoveka i prijatelja, nego da uzmem 100 evra. Nijednog trenutka mi nije palo na pamet da uzmem novac koji je bio u novčaniku, čak ga nisam ni otvorio, već je to uradio vlasnik kada sam mu ga vratio", priča Jović za "Blic".

On kaže da su ga toga jutra iz stanice zvali i rekli da ga mušterija čeka u centru. Uzeo je čoveka i krenuo da ga vozi po gradu. S obzirom na to da se radilo o Prokupčaninu koji živi u Beču, Jović mu je pomogao pri pronalasku pojedinih gradskih službi.

"Vozio sam ga nekih pola sata, možda i duže. Izlazio je na nekoliko mesta u gradu i ja sam ga sve vreme čekao. Posle toga odvezao sam ga na željeno mesto, platio mi je pošteno i ja sam krenuo ka polaznoj stanici. Nisam se okretao pozadi i u tom trenutku nisam ni video izgubljeni novčanik na zadnjem sedištu", objašnjava Jović.

Kaže da je sreća da u međuvremenu nije imao drugu vožnju jer se moglo desiti da sledeća mušterija pokupi novac.

"Parkirao sam auto i sa kolegom otišao na piće kako bismo skratili vreme do sledeće vožnje. Kad sam dobio poziv za sledeću vožnju, slučajno sam ugledao nepoznati novčanik na zadnjem sedištu. Odmah sam shvatio o čemu se radi, uzeo ga i stavio u kasetu automobila, a zatim pozvao vlasnika taksi firme, za koju radim, i obavestio ga da sam našao novčanik", kaže Jović.

On priča da tada nije znao šta je unutra, jer ga nije zanimalo. "Znao sam da sve što je bilo u njemu nije moje i nijednog trenutka nisam pomislio da to zadržim", naglašava on.

Nedugo posle toga vlasnik novčanika je pozvao direktora firme, koji ga je obavestio da je sve u redu i da će mu izgubljena stvar biti vraćena.

"Desetak minuta kasnije mušterija i direktor su kolima došli do mene, ja sam izvadio novčanik i predao ga vlasniku. Ne mogu vam opisati nevericu i sreću na njegovom licu kada je izbrojao novčanice koje su bile u evrima i shvatio da ništa ne fali. Ispostavilo se da se radi o čoveku koji živi i radi u Beču. Bio je iznenađen da mu je neko u ovo vreme vratio novac", dodaje Jović, naglašavajući da nije želeo da uzme ni čast koja mu pripada.

"Ono što sam uradio za mene je ogromna nagrada. Kasnije sam tog čoveka vozio u Nišku banju. Kaže da mi je zahvalan do smrti", tvrdi taksista, naglašavajući da ovo nije prvi slučaj da ljudi zaborave stvari vozeći se taksijem.

Pre nekoliko meseci jednoj ženi odneo je kući novčanik pet-šest hiljada dinara, a često pronalazi mobilne telefone, kreditne kartice, razna dokumenta, tašne. Kaže da je uvek sve vraćao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online