Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.06.2010.
20:34 >> 14:37h
N. Jokić - Vesti A

Sahranjena osmogodišnja devojčica

Osmogodišnja M.J., koju je ubio Mladen Ogulinac (52), sahranjena je danas u na groblju u Starim Ledincima.

U povorci je bilo mnoštvo qudi ne samo iz ovog naseqa nadomak Novog Sada nego iz okoline. Retko je ko mogao da zadrži suze i jauke koji su parali do neba. Jecali su devojčicina mama Gordana, otac Slobodan, četiri godine mlađi brat, učitelj Mijat Rauk...

"Zbilja je bila pametno dete. Završila je prvi razred i imala sve petice. Nikako ne mogu da dođem k sebi i poverujem da se ovo dogodilo", kazivao nam je učitelj Mijat koji u Novim Ledincima, u isturenom odeljenju Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice podučavao mališane.


Svi govore o lepoti i dobroti ubijene devojčice. Majka stiska pismo koje joj je nesrećna devojčica samo dan pre strahote napisala:"Mnogo te volim i želim da budeš veoma uspešna na poslu čak i najbolja. Želim da dobiješ jako veliku platu i da mi budemo zdravi".

"Ne mogu više da izdržim, monstrum mi je oteo mog anđela, moju devojčicu", jaukala je Gordana.

Deda ubijnog deteta za strahotu najviše okrivljuje Vesnu Ogulinac, monstrumovu sestru koja je do pre 15-ak dana brinula o dvoje njegovih unuka.

"Ma ona je dobro znala svaki kutak u kući. Eto, zato je zlikovac lako došao do ključa. A moja Gordana joj je za čuvanje dece umesto dogovorenih 4.000 dinara često davala i više kako bi joj pomogla da posle razvoda prehrani sina. Ovo je strašno", zborio je deka devojčice.

Unesrećeni otac Slobodan kaže da se porodica doselila pre dve i po godine u Stare Ledince i da mu niko od meštana sela i komšija nikada nije ništa rekao o tome da je Mladen Ogulinac sumnjičen za silovanje i da je alkoholičar.


"Sada mogu svi da mi prilaze i da mi kažu "znali smo, bio je takav i takav". Što mi nisu rekli pre tri i po meseca kada je ta žena počela da mi čuva decu. Nikada joj nisam ostao dužan. Njen brat me je zavio u crno i od kuće mi napravio kosturnicu", bolno svedoči Slobodan, sa u zavoje umotanom desnicom koju je povredio dok je tragao za ubijenom ćerkom.
 

Ogulinac je ranije osuđen zbog pokušaja silovanja, a zbog tog prestupa odležao je 10 meseci u zatvoru.

Ubistvo devojčice izazvalo je gnev javnosti u Srbiji, čak i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, koji je izjavio da mu je žao što ne postoji smrtna kazna.

U subotu oko 15.30 časova pronađena je zadavljena osmogodišnja devojčica pod lišćem dvorišta kuće Ogulinca. Mrtva devojčica imala je u ustima krpu, dok je na sebi je imala gornji deo pidžamice, a donji deo njenog nagog tela bio je obliven krvlju što je bio dokaz da je Ogulinac silovao pre nego što je ubio.

Policija je sutradan, u nedelju, uhvatila Ogulinca, koji je, prema pisanju beogradskih medija, priznao i do detalja opisao monstruozan zločin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online