Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 27.11.2016.
14:10
alo.rs A

Misteriozna likvidacija krajem devedesetih: 17 godina od ubistva Zorana Šijana

Na današnji dan pre 17 godina u samom centru Beograda ubijen je kik-bokser Zoran Šijan (35), a do danas nije razjašnjeno ubistvo, a o motivima se samo spekuliše.

youtube.com/Vanzemaljac iznad Sarajeva
Zoran Šijan sa Gocom Božinovskom

Šijanova supruga Goca Božinovska kaže da je pesimista i da ne veruje da će ikada saznati ko je ubio njenog muža.

- Sve je isto kao i prvog dana. Ništa se nije promenilo sa mrtve tačke. Dosta je vremena prošlo, puno je ljudi koji su možda i znali nešto o tome, ali ipak ne verujem da će smrt mog supruga ikada biti rasvetljena - kaže Goca Božinovska, koja je sa Šijanom u braku provela devet godina.

Ona navodi da Zoranu niko nije pretio niti da zna da li je nekome smetao.

- Ne znamo kome je bilo u cilju da ga ubije. Od ubistva nas niko ne obaveštava šta se događa u istrazi još otkad je Zoran ubijen - dodaje Božinovska.

O likvidaciji Šijana se u javnosti malo pričalo. Jedino je svedok Slobodan Resimić pre 13 godina na suđenju okrivljenima za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, optužio Nikolu Maljkovića za likvidaciju Šijana, a taj zaključak je izveo iz činjenice što je na licu mesta "viđen auto koji je on vozio". On je tada izjavio da je dva dana posle zločina video i oštećenja na kolima.

Resimić je rekao i da mu je Maljković na pitanje da li je on ubio Šijana kroz smešak i grimasu rekao: "Da, ja sam ga sašio". Resimića već godinama nema u Srbiji i navodno živi u Sloveniji.

Mediji su pisali i da je Nenad Ilić zvani Glavonja, bivši pripadnik “crvenih beretki“, u policiji izjavio 3. aprila 2003. da je Šijana ubio Milorad Ulemek Legija.

Prema tim navodima, Ilić tvrdi da mu je jednom prilikom Branko Berček zvani Maći, pripadnih "crvenih beretki" ispričao da je Nenad Šare zvani Škene, šef Ulemekovog obezbeđenja, rekao da je Legija ubio Šijana i da je Škene bio s njim kad je izvršio ubistvo.

Međutim, Šijanova majka Milica je izjavila da je njen sin bio u dobrim odnosima s Legijom. Ona je ranije izjavljivala da je njenog sina ubio neko iz vrha vlasti.

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30 na uglu ulica Nemanjine i Svetozora Markovića u centru Beograda, dok je sedeo u svom "mercedesu 600", čekajući zeleno svetlo na semaforu. 

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2016. 17:02
"....... Na današnji dan pre 17 godina u samom centru Beograda ub-ijen je kik-bokser Zoran Šijan (35), a do danas nije razjašnjeno ubistvo, a o motivima se samo spekuliše........"
Utorak 29.11.2016. 17:10
Прошле године сам слушала Гоцу Божиновску када је причала о браку и животу са Шијаном.... Оно жена је црнка али је њено размишљање на нивоу плавуше из вица!!! Када се удала за Шијана, живјела је у раскоши...изобиљу...оно..." авиони- камиони- виле- злато"....Хаос! И најјача ми је Гоцина изјава како није могла да схвати шта су полицајци тражили у њиховој кући и вршили свакодневни претрес...? Лупи жена и остаде жива! Мислим се ја....е да ми је њене памети па да мало одморим...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online