Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.07.2016.
00:10
B. Grujić - Vesti A

Krvavi pir ostavljenog supruga

Vojvodina i cela Srbija zavijeni su u crno nakon što je u noći između petka i subote Siniša Zlatić (38) iz Žitišta u svom krvavom piru ubio suprugu Dijanu (30) i još četvoro ljudi, a teže i lakše ranio više od 20 gostiju kafića u Žitištu.

Tanjug
U momentu krvoprolića kafić je bio pun gostiju

Bol i tuga uselili su se u Žitište iz koga su, osim ubijene Dijane, bili i Stevan Jojić (40), koji je bio na privremenom radu u Švedskoj, i Vladimir Mijatović (40), ali i u Banatsko Karađorđevo, iz koga je ubijena Jovana Popović (20), studentkinja prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kao i Ravni Topolovac, odakle je bio nastradali Vladimir Kosović (36).

Tri dana posle jezivog krvoprolića sklopljene su kockice krvavog mozaika i jasno je da je Zlatić u nastupu ljubomore odlučio da hicima iz kalašnjikova presudi Dijani s kojom je bio u fazi razvoda, a s kojom ne živi već godinu dana, i Stevanu Jojiću za kojeg je verovao da je u ljubavnoj vezi sa Dijanom. Ljubo Milinović, vlasnik kafića Late makijato, u kome se dogodio masakr, rekao je za "Vesti" da ništa te večeri nije ukazivalo na tragediju koja će se dogoditi.

Iskočio iz žbunja

- Počeo je tradicionalni Pile festival i kafić je bio pun gostiju. Sve je bilo kako treba i ja sam oko ponoći otišao do svoje kuće koja je odmah preko puta. Tačno u ponoć bio je veliki vatromet, sve je grmelo i pucalo, pa kada sam iz kuće začuo pucnje, najpre sam pomislio da je ponovo neki manji vatromet. Ali, u deliću sekunde je nastao opšti metež, haos - vidno uznemiren ispričao je Milinović.

On dodaje da je odmah dotrčao do kafića i tamo ugledao jeziv prizor.

- Krvi je bilo na sve strane, a mrtve i ranjene smo iznosili na daskama i stolicama... Užas, teško mi je i da pričam o tome... Znam da je ubica došao iz žbunja iza šanka, suprotno od mesta gde je bila bina sa muzičarima, i ispalio rafal od tridesetak metaka. Tek kad je ostao bez municije radnik kafića Isidor Sučević i gost Milan Majkić Fric uspeli su da mu otmu kalašnjikov iz ruke. Zlatić je tada počeo da beži u pravcu Banatskog Dvora - dodaje Milinović.

Milovan Savanović iz Žitišta, nekadašnji reprezentativac u džudou, jedan je od brojnih očevidaca masakra.

- Radio sam kao konobar i atmosfera je bila vesela. Svi gosti su bili nasmejani i raspoloženi kada se, iznenada, stvorio Siniša s puškom u rukama. U Žitištu ga svi znamo kao normalnog, mirnog momka... Začuo se rafal i ja sam skočio u žbunje. Nisam u prvi mah znao šta se dešava, a onda su usledili stampedo i opšti metež. Nekoliko vozila Hitne pomoći je posle četrdesetak minuta stiglo iz Zrenjanina. Ubacivali smo mrtve i ranjene, a ja sam u jednom trenutku podigao beli čaršav i video gotovo razneto, na dva dela prepolovljeno telo nesrećne Dijane... Ona mi je bliska rođaka, oboje smo Savanovići - kroz suze je procedio Milovan koji je pre nekoliko godina bio junak kada je medved u restoranu Trofej kod Stajićeva ubio Eržebe Boškov koja ga je hranila. Milovan je tada hrabro skočio u kavez i upustio se u borbu s razjarenom životinjom i nekako uspeo da iščupa telo žene iz čeljusti medveda.
Savanović dodaje da su Isidor Sučević i Milan Majkić hrabro reagovali.

- Oni su bili najbliži ubici i nekako su uspeli da mu istrgnu automatsku pušku iz ruku, inače ko zna šta bi se još desilo i koliko bi još ljudi izginulo da je monstrum uspeo da stavi novi okvir s mecima - rekao je Milovan Savanović.

Kobne noći, kako se saznaje, Siniša Zlatić se muvao po Žitištu. U subotu, oko 1.20, sa prijateljima je jeo pljeskavicu na jednom od mnogobrojnih štandova postavljenom zbog Pile festa.

Trpela torturu

- Jedan od prijatelja mu je tada rekao da je video Dijanu u kafiću, a on mu je odgovorio: "Znam, video sam, sve ću da ih pobijem!" Posle toga je otišao do kuće po kalašnjikov i zaputio se do kafića. Neki od svedoka su potvrdili da su između rafala čuli Zlatića kako viče: "Kurvo, sve ću vas pobiti!" Inače, policija istražuje otkud Zlatiću automatsko oružje u ilegalnom posedu. Pretpostavlja se da je Sinišin otac, koji je bio na jednom od ratišta bivše Jugoslavije, doneo oružje u kuću, ali to je samo pretpostavka koju tek treba proveriti - rekao je za "Vesti" izvor iz zrenjaninske policije.

Meštani Žitišta kažu i da je ubica Siniša Zlatić, zajedno s bratom, vodio porodičnu firmu Auto-centar Zlatić, koja je na samom ulazu u Žitište. Sa Dijanom je bio desetak godina u braku. Dijana je silno želela dete, a koliko je bila spremna da se žrtvuje samo da bi je ostvarila govori i činjenica da je zatrudnela na svoju odgovornost i rizik rodivši sina koji sada ima 10 godina.

Zbog zdravstvenih problema i rizične trudnoće dobila je šećernu bolest i sebi četiri puta dnevno ubrizgavala insulin.

- Posle 10 godina braka rešila je da napusti Sinišu i razvede se, a razlog za su bili njegova ljubomora i česta maltretiranja. U više navrata je policiji prijavljivala da je Siniša maltretira - rekao je za medije poznanik ubijene Dijane.

Isti sagovornik je rekao da je Dijana najpre bila u prijateljskoj, a zatim i u ljubavnoj vezi sa Stevanom Jojićem.

- Oni su vezu započeli kada je Dijana otišla od Siniše i vratila se da živi kod svojih roditelja, zajednom sa sinom. Najpre su se viđali tajno, a u poslednje vreme su počeli zajedno da izlaze, kao što je to bilo i kobne noći - rekao je isti sagovornik.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2016. 23:06
Народна пословица каже:......" Не плаши се пса који лаје већ оног који ћути"! Ок...ово ђубре није имао ниједан прекршај ни кривичну пријаву...вјероватно миран и повучен али је зато имао илегално оружје и то ништа мање него калашњиков.....?! Шта је то у људској глави када се у трен претвори у звјер и пуца и уб-ија све око себе и почини стравичан злочин? И шта ће добити? Добиће максималну казну од 40 година, имаће 3 оброка у затвору и вјероватно након 15...20 год биће помилован а ових 5 уб-ијених жртава више нико и ништа не може да оживи! Стравично...Толико је учесталих страшних злочина скоро сваки дан да би најозбиљније требало разматрати враћање смртне казне јер овакав монструм друго и не заслужује !!! Моје најискреније саучешће породицама погинулих и нека им је лака земља........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online