Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.06.2016.
19:30
B. G. - Vesti A

Četvoro mrtvih za samo 24 sata

Crna serija stravičnih zločina širom Srbije nastavljena je novom tragedijom koja se, ovaj put, dogodila u Trsteniku. Nakon što je u noći između utorka i srede u Banatskom Dvoru Milan Cimeša (24) ubio svoju trudnu devojku Sabinu Vidu (18), pa sebe i nakon što je iste večeri Jugoslav Prekić (52) pijan iz ručno pravljenog karabina hicem u glavu ubio oca Milojka (76), nova tragedija dogodila se u sredu uveče u naselju Pejovac u Trsteniku gde je P. D. (40) nožem iskasapio D. K. (59), vlasnika diskonta.

A. Čukić
Nastavljena crna serija stravičnih zločina U sRBIJI

Prema informacijama koje su se pojavile na portalima, do zločina je došlo posle višečasovne pijanke i svađe u diskontu pića koji se nalazi u dvorištu kuće ubijenog 59-godišnjaka. Osumnjičeni P. D. je nožem devet puta ubo žrtvu u grudi, a od zadobijenih povreda D. K. je izdahnuo po prijemu u bolnicu.

Javnost u Srbiji i dalje je u šoku zbog zločina koji se dogodio u Banatskom Dvoru gde je Milan Cimeša sa 19 uboda nožem ubio Sabinu, koja je bila u trećem mesecu trudnoće, a potom presudio sebi tako što je skočio pod točkove automobila koji je vozila Stana Milošević iz Banatskog Karađorđeva. U ispovesti za "Vesti", Stana je rekla da se vraćala s posla kad je primetila muškarca kako čuči na drumu.

- Uplašila sam se, ali nisam htela da zaustavim vozilo jer pod okriljem noći postoji mogućnost da je reč o drumskom razbojniku. Prešla sam u drugu kolovoznu traku u nameri da zaobiđem muškarca, ali on se iznenada pridigao, zatrčao i bukvalno iskosa skočio pod moj auto! Nikako to nisam mogla da izbegnem... Izašla sam iz kola i pozvala muža, jer u momentu nisam mogla da se setim broja policije. Panično sam pokušavala da zaustavim kamione koji su prolazili, ali niko nije hteo da stane. Sećam se još samo momenata u kolima Hitne pomoći - vidno uzbuđena ispričala je za "Vesti" Stana Milošević.

Preživeo metak u glavu

Nakon što je hicem iz karabina ubio oca, Jugoslav Prekić na tavanu porodične kuće iz istog karabina pucao sebi u glavu. Ipak, kad su ga našli policija i lekari Hitne pomoći, on je još davao znake života. Hitno je prevezen u bolnicu gde su lekari uspeli da mu stabilizuju stanje dovoljno da omoguće njegovo prebacivanje u Beograd. Mediji pišu da postoji verovatnoća da preživi tešku povredu i da je njegovo stanje zasad stabilno.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva bilo Sabinino odbijanje da se pomiri sa Milanom, s kojim se razišla, navodno, zbog toga što ju je on nekoliko puta ošamario. Istraga, međutim, tek treba da utvrdi pitanje motiva zločina u Banatskom Dvoru, kao i pitanje motiva koji su doveli do tragedije u selu Banja kod Aranđelovca gde je Jugoslav Prekić ubio oca Milojka. Pretpostavlja se da je u ovom slučaju reč o nerešenim imovinskim odnosima, a porodica i prijatelji Prekića kažu da je Jugoslav u momentu ubistva bio pijan.

Brojke govore

  • - 30 posto ubistava u Srbiji događa se iz strasti i ljubomore

- najviše takvih tragedija je u Beogradu i Vojvodini

- takve zločine čine osobe svih uzrasta i oba pola

- Jugoslav se odao piću poslednjih nekoliko godina, nakon što je izgubio posao u fabrici u Aranđelovcu. Iz firme je uzeo otpremninu, ali se odao alkoholizmu... Bio je često nasilan prema ocu, pretio je da će ubiti i njega i sve koje vidi, ali niko ga nikad nije shvatao ozbiljno. S druge stane, Milojko je bio dobar i vredan čovek čija je žena umrla prošle godine - ispričao je za medije jedan od komšija Prekića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online