Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.05.2010.
13:13 >> 13:32h
Novosti, Vestionline A

Seksualno zlostavljana devojčica (3) zaražena HIV-om?

Dečak od šest godina i njegova trogodišnja sestra iz okoline Šapca, za koje se sumnja da ih je seksualno zlostavljao očuh dok je majka o tome ćutala, smeštena su na odeljenje pedijatrije šabačke bolnice. Dečak je u dobrom stanju, a devojčica se nalazi u karantinu jer se sumnja da je inficirana virusom HIV ili hepatitisom C, pišu "Novosti". Više javno tužilaštvo u Šapcu u petak je podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv nevenčanih supružnika Slobodana J. (59) i Borke J. (42), osumnjičenih da su seksualno zlostavljali ovu decu.

Slobodan se tereti i za obljubu nad nemoćnim licem, a Borka za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela i preti im zatvorska kazna od najmanje 10 godina robije.

Kako pišu "Novosti", zlostavljanje je trajalo oko godinu dana. Slobodan je uhapšen u sredu, kada je sa dečakom pronađen u okolini Arilja. Po majku, policija je došla u četvrtak uveče. Posle privođenja, deca su poslata na odeljenje pedijatrije šabačke bolnice. Dečak je u dobrom stanju, a devojčica je u karantinu jer se sumnja da je inficirana virusom HIV ili hepatitisa C!

Nevenčani supružnici živeli su u zajednici poslednje dve godine, u porodičnoj kući Borkinog preminulog muža Prodana, oca nesretnih mališana.

“Majka se odala alkoholu i nije ih pazila. Nije ni prala, ni peglala, ni kuvala. Zadnji je dinar trošila na rakuju i cigarete. Dečak od šest godina jedva da ima desetak kilograma“, priča komšinica. "Mali je svraćao jer je bio i gladan i žedan. Često i uplakan. Žalio mi se da ga je "čika Boban" udarao po glavi i pokazivao kako“.

Majka dobijala novac

 

"Jovanović je svojoj nevenčanoj supruzi, dao ovlašćenje da može mesečno da podiže 15.000 dinara sa njegovog računa, a da on zauzvrat "višak" vremena provodi sa pastorcima. Slobodan je imao novca jer je jedno vreme radio u Francuskoj, pa je zaradio mesečnu penziju od oko 400 evra", rekao je izvor "Pressa" blizak istrazi.

Meštani pričaju da su svakodnevno viđali Slobodana sa pastorkom dok odlazi do prodavnice u centru sela, gde je u pijančenju provodio po više sati. Dete je tukao i maltretirao na najgore moguće načine. Praktično, nije se ni odvajao od njega. Po letenjoj žegi i debelom snegu terao ga je da prepešači više kilometara dug put seoski do njegove kuće u Maloj Vranjskoj, gde ga je takođe odvodio.

Komšinice u Savskoj ulici, u Velikoj Vranjskoj, gde je Borka živela upozoravale su majku da Slobodan često odvodi dečaka i devojčicu da prenoće u njegovoj kući. Ali majka se, navodno, nije treznila. Od prethodnog muža ostalo joj je sedam hektara zemlje i sve je rasprodala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online